Парламентарно представените формации постигнаха съгласие за разпределинето на председалските места

...
Парламентарно представените формации постигнаха съгласие за разпределинето на председалските места
Коментари Харесай

Партиите се разбраха за шефовете на комисии. Енергетиката - при ГЕРБ, бюджетът и финансите - при ДПС

Парламентарно показаните обединения реализираха единодушие за разпределинето на председалските места на непрекъснатите комисии, заяви БНР.

Очаква се на следващия ден те да влязат за гласоподаване в пленарна зала.

Парламентарните комисии са основни, с цел да стартира практическата законодателна активност на депутатите.

Вече са импортирани голям брой законопроекти, измежду които и този за бюджета за тази година. Той е единственият закон, който на първо четене би трябвало да бъде прегледан от всички постоянни (т.е. без временните) парламентарни комисии.

 

В момента 25-те непрекъснати парламентарни комисии работят без управления.

 

След последните разисквания най-голямата парламентарна група ГЕРБ-СДС ще получи комисиите по външна политика, енергетика, защита, обществена политика, антикорупция, просвета и обучение, оповестява " Дневник ".

Втората по величина политическа мощ - " Продължаваме промяната - Демократична България ", към този момент получи управлението на комисията по правни въпроси, която за три месеца ще бъде управлявана от Стою Стоев вследствие на така наречен джентълменско съглашение с ГЕРБ, което гласи, че Народното събрание и комисията по правни въпроси ще се управляват на ротационен принцип от двете обединения.

Освен нея за обединението са отредени комисиите по опазване на здравето, въпросите на Европейския съюз, директното присъединяване на жителите, електронното ръководство и вероизповеданията.

" Възраждане " взимат комисиите по земеделие, стопанска система, туризъм и българите в чужбина, а Движение за права и свободи - по бюджет и финанси, вътрешни работи, околна среда и по конституционните въпроси.

За двете най-малки парламентарни групи остават комисиите по превоз и спорт ( " Българска социалистическа партия за България " ) и районно развиване и ръководство ( " ИТН " ).

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!     

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР