Парламентарната република се превърна в премиерска и министър-председателят може да

...
Парламентарната република се превърна в премиерска и министър-председателят може да
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Превърнахме се в премиерска република

Парламентарната република се трансформира в премиерска и министър-председателят може да си уволни ръководителя на Народно събрание и да си назначи нов. Това съобщи някогашният външен министър и в този момент народен представител от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин Кристиан Вигенин е секретар на ПГ на "БСП за България " и... към профила пред Канал 3.

"Много постоянно дебатът в Народно събрание се обезмисля, тъй като решенията авансово са взети в един кабинет ", посочи той.

Вигенин разгласи, че Българска социалистическа партия е постигнала задачата си с импортирания избор на съмнение, който бе отритнат в Народно събрание през днешния ден. "Постигнахме задачата си, самият спор значително беше изопачен, бе изработен опит да бъде обезмислен от ръководещите посредством лични нападки. Проблемът тук не е за един или различен визиите на властта, а каква е системата сега ", регистрира Вигенин. Той предсказа, че настоящето държавно управление ще падне точно поради корупцията.

"Не мога да кажа, че отхвърлянето на този избор е укрепило държавното управление, тъй като неговата мощ не се мери с броя гласове в Народното събрание. Това е илюзия, която два пъти му се случва на Борисов - тя докара до края на първото и второто му държавно управление, това ще се случи и с третото. И в случай че държавното управление в този момент оцеля, то рано или късно ще си отиде поради корупцията ", уверен е Кристиан Вигенин.

По мотив разгорещените разногласия в обществото "за " и "против " Истанбулската спогодба, Вигенин изрази убеденост, че референдумът предлага най-адекватното и демократично разрешаване на проблема. "За Истанбулската спогодба ние внесохме подписи за референдум, който ще докара до същински спор, вместо тези маневри на държавното управление ", разяснява той решението на ръководещите да отсрочат утвърждението на оспорвания документ.

"Никой не бърза с ратификацията - една Ирландия, която позволява еднополови бракове, я е подписала през 2011 година и още не я е утвърдила. Англия, чийто дипломат на полемиката (в СУ) ни убеждаваше по какъв начин трябвало да я ратифицираме, да отиде да убеди личното си държавно управление да го направи ", продължи Вигенин.

"Ако ръководещите се усещат под външен напън (за конвенцията), да отидат на референдум. Когато има такива комплицирани въпроси е време да стартираме да се обръщаме за мнение към хората. Нека да създадем по този начин, че хората осведомено да вземат своето решение ", сподели още депутатът от Българска социалистическа партия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР