Парламентарната Комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със

...
Парламентарната Комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със
Коментари Харесай

Отсъствие на министър отложи гласуване на закона за горивата, депутат беснее

Парламентарната Комисия за наблюдаване на приходните организации и битка със сивата стопанска система не съумя да подложи на гласоподаване на първо четене измененията в Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис, придобил известност като Закона за горивата, съобщи БГНЕС.
Правилникът изисква представител на Министерски съвет, в качеството си на вносител на законопроекта, да показа пред депутати от комисията направените оферти, а отсъствието на отрасловия министър не разреши те да бъдат подложени на гласоподаване.
Със законопроекта се предлага удължение на периода на влизане в действие на закона, като се планува това да стане от 1 юли 2019 година Изменението цели да даде и изясненост във връзка с периода за издаване на плануванаъа в него разпоредба, с която ще се дефинират редът и изискванията за водене на указател на лицата, осъществяващи стопански действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис.
На съвещанието на отрасловата комисия участваха и редица браншови организации, които показаха мнение за корекции в Закона за горивата, само че без отсрочване на влизането му в действие.
По време на съвещанието опозицията не пропусна да разкритикува ръководещите поради основания безпорядък със закона. Чуха се е апели за оставка. „ Това е позор! Взимайте си багажа и си тръгвайте! “, прикани националният представител от Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев. Според него администрацията не се и свършила работата, макар че имала премного време за това, с цел да бъда наведен закона в деяние.
Изказване по тематиката направи и депутатът от Обединени патриоти Валери Симеонов, който още до момента в който беше вицепремиер изрази поддръжка за протестиращите дребни търговци на горива и дефинира законопроекта като лобистки и даващ „ служебна победа “ на огромните компании в сектора.
Той акцентира, че на днешното съвещание представителите на дребните търговци отсъстват. „ Не може да бъде обективен един закон, без значение с какви благородни подбуди е признат, в случай че ликвидира един цялостен отрасъл “, счита той. „ Не мога да приема изявления на членове на тази комисия от левицата, които вършат патетични изявления, само че са дали своят вот за закона във типа, в който е признат “, добави още Симеонов.
По време на съвещанието бе направено и предложение за основаването на работна група, която да почисти противоречивите моменти в нормативния акт, само че то не бе подложено на гласоподаване, защото той още не е признат на първо четене.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР