Парламентарната комисия по здравеопазване прие на първо четене Законопроект за

...
Парламентарната комисия по здравеопазване прие на първо четене Законопроект за
Коментари Харесай

Здравната комисия: Без карантина за COVID-19

Парламентарната комисия по опазване на здравето одобри на първо четене Законопроект за изменение в Закона за здравето, импортиран от Министерския съвет на 8 септември 2023 година, с който се планува отпадане на наложителната карантина за COVID-19.

Законопроектът беше признат единомислещо със 17 гласа „ за “ на първо гласоподаване.

Министърът на опазването на здравето Христо Хинков означи, че в законопроекта се планува опция със заповед да бъдат сложени под карантина лица, на които положението им го изисква или такива, които са били контактни с заболели COVID-19.

Законопроектът е подсилен от Националната здравноосигурителна каса, Българския зъболекарски съюз, Българския фармацевтичен съюз, Българската асоциация на експертите по здравни грижи и от Българската асоциация на зъботехниците.

Андрей Чорбанов от парламентарната група на „ ИТН “ сподели, че Има Такъв Народ ще поддържа този текст, само че по негово мнение той е безпределно просрочен, защото по думите му „ най-много страдат учебни заведения от тези текстове “.

„ Смятам, че актът е просрочен и може би трябваше предпочитано да влезе малко по-рано в стратегиите, без значение че имаше други неща за решение и че имаше избори “, съобщи той, представен от Българска национална телевизия.

Председателят на парламентарната здравна комисия Костадин Ангелов пък акцентира:

„ Ние сме следвали всичко това, което правеше целият свят. “
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР