Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта ще

...
Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта ще
Коментари Харесай

Спешно пишат Закон срещу футболното хулиганство

Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта ще разпише до 2 месеца специфичен Закон за противопоставяне на футболното безчинство. Това стана ясно през вчерашния ден след незабавна среща, в която участваха Красен Кралев, министър на спорта, сътрудника му от Министерство на вътрешните работи Валентин Радев и депутати от парламентарната комисия отпред с председателя  Славчо Атанасов. Повод за реакцията на институциите бе случаят с служител на реда Гергана Зашева-Методиева, която пострада по време на дербито Левски - ЦСКА. 

С специалистите работим по закона от половин година, само че това, което се случи с Гергана, ни накара да форсираме дейностите. По проект трябваше да приключим закона против футболното безчинство през есента, само че ще съсредоточим сили, с цел да може планът да е подготвен до 2 месеца. 

Нека има и специфичен нормативен акт, само че незабавно би трябвало да се създадат промени в други два закона - този за Министерство на вътрешните работи и Наказателния кодекс, разяснява депутатът Димитър Георгиев, който също е член на парламентарната комисия. Според него най-важното е полицията да получи права да постанова санкции на футболните хулигани. Сега това става с решение на съда, само че делата и обжалванията нормално се точат с години и най-после се оказва, че глобата за нарушителите е за 2-3 мача, разяснява Георгиев, който е член и на Изпълкома на БФС, в който дава отговор за връзките с страната.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР