Парламентарната комисия по транспорт ще разгледа днес проект на решение

...
Парламентарната комисия по транспорт ще разгледа днес проект на решение
Коментари Харесай

Транспортната комисия ще заседава по искането на БСП да спре концесията на летище София

Парламентарната комисия по превоз ще прегледа през днешния ден план на решение за преустановяване на дейностите по даване на концесия за летище София.

Прези дни Българска социалистическа партия изиска прекъсване на процедурата за отдаване на аерогарата на частен собственик за 35 години. Според депутатите от левицата концесията „ е нагласена и има авансово определен победител ”.

Заедно с настояването Народното събрание да приключи процедурата, от Българска социалистическа партия оповестиха, че подхващат още една мярка – обжалване във Върховния административен съд на отхвърли на държавното управление да даде информация за изискванията на концесионирането.

От Българска социалистическа партия оповестиха и че приготвят и законодателни промени, които забранят обектите от национално значение да бъдат отдавани на концесия.

Прогнозираната cтoйнocт нa ĸoнцecиятa нa лeтищe " Coфия " e 3,898 милиарда eвpo бeз ДДC, или нaд 7,6 милиapдa лeвa. В тази сума влизат както заплащания към страната, по този начин и вложенията на аерогарата. Бъдещият собственик ще бъда длъжен да построи нов пътнически терминал.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР