Парламентарната комисия по конституционни и правни въпроси прие на първо

...
Парламентарната комисия по конституционни и правни въпроси прие на първо
Коментари Харесай

Правната комисия закри символно спецправосъдието |

Парламентарната комисия по конституционни и правни въпроси одобри на първо четене законопроекта за закриването на профилирания съд и прокуратура. Това се случва обаче два дни преди разпускането на Народното събрание.

Така измененията биха се случили най-рано в 47-НС, така катоq с цел да бъде признат законопроектът, са нужни още едно четене в комисия и две в пленарна зала.

По време на днешното съвещание всички партии поддържаха законопроекта, като нямаше гласове " срещу " или " въздържал се ". 

Радостин Василев от Има Такъв Народ разяснява, че това решение на комисията е " символно ":

" Може би това е едно алегорично решение. Надявам се в идващото Народно събрание да вземем решение в публичен интерес. Днес би трябвало да вземем символно решение дали да съществува, или да се реорганизира. В изгода на обществото, да не се смята за бухалка ", добави той.

Председателят на комисията Андрей Михайлов разкритикува сътрудниците си, които не са повдигнали въпроса за делата, стартирани в  тези съдилища. Според него започването им изначало облагодетелства подсъдимите.

По време на 45-НС законопроектът за профилираното правораздаване също стигна единствено до първо гласоподаване в комисия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР