Парламентарната комисия по бюджет и финанси одобри на второ четене

...
Парламентарната комисия по бюджет и финанси одобри на второ четене
Коментари Харесай

Бюджетната комисия отхвърли предложенията на БСП за директни помощи

Парламентарната комисия по бюджет и финанси утвърди на второ четене измененията в закона за държавния бюджет за 2020 година. На съвещанието участва финансовият министър Владислав Горанов.

Основните промени са свързани с увеличението на лимита на новия държавен дълг до 10 милиарда лв. при настоящ таван от два милиарда и 200 милиона лв.. Това се постановат поради икономическия удар, нанесен от пандемията от COVID-19.

Работната група на комисията не поддържа предложенията на Корнелия Нинова и група национални показали, сподели при започване на съвещанието ръководителят на парламентарната комисия Менда Стоянова. От Българска социалистическа партия от своя страна се оповестиха срещу всички оферти на останалите вносители.

Народният представител Румен Гечев сподели от името на вносителите на предлагането, че те оферират помощите да отиват непосредствено при заетите и самонаетите, каквато е политиката на болшинството европейски страни. Предлага се да се дава по една минимална работа заплата плюс осигуровките на хората, които от 13 март излизат в неплатен отпуск поради рецесията с ковид.

Мерките засягат 420 000 души и са с обща стойност 914 млн. лв., като парите ще са за сметка на разноските за рационализация на армията. Предлага се към общините да се прибавят още 10 % към избрания в този момент трансфер. Причината е загубата на лични доходи от общините. Вносителите оферират да се освободят от такса боклук и от тротоарно право компаниите, които са наранени от изключителното състояние, както и скица за освобождение на Данък добавена стойност за питателните артикули в комерсиалните обекти.

Йордан Цонев сподели, че Движение за права и свободи предлага парите за осигуровките в помощта, известна като " 60 и 40 ", да са по същата скица - 60 % от страната и 40 % от компанията.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР