Парламентарната комисия по бюджет и финанси намали бюджетите на БНТ

...
Парламентарната комисия по бюджет и финанси намали бюджетите на БНТ
Коментари Харесай

Орязаха парите на БНТ и СЕМ |

Парламентарната комисия по бюджет и финанси понижи бюджетите на Българска национална телевизия и Съвет за електронни медии. Решението беше взето по време на второто гласоподаване на проектобюджета за 2022 година

Членовете на комисията взеха решение да понижат със 167 хиляди лева бюджетът на Съвет за електронни медии и парите да бъдат ориентирани към българските културни институти зад граница. Предложението беше направено от ръководителя на комисията Любомир Каримански от Има Такъв Народ.

Освен това по негово предложение беше понижен и бюджетът на Българска национална телевизия с 2 млн. лева

Кирил Ананиев пък дефинира този ход като " Висш съдебен съвет 2 ". Той направи съпоставяне с понижения бюджет на Висш съдебен съвет, с помощта на което бяха заделени спомагателни 20 млн. лева за Българска академия на науките, което някогашния финансов министър от кабинета " Борисов 3 " дефинира като " политическо наказване ".

" Не желая никой да спекулира, че наказваме медии или публицисти ", отговори ръководителят на комисията.

Каримански добави, че публичната телевизия има " голословни разноски за най-малко 2 млн. лева ". По думите му в публичната телевизия една серия от сериал коства 100 000 лева, а в частна телевизия - 50-60 хиляди лева. 

" Обществената телевизия би трябвало да е задоволително по-премерена в дейностите си и в метода, по който разходва парите на данъкоплатеца ", каза тогава той.

Каримански добави, че четирите канала на публичната телевизия са неефективни. Според него Българска национална телевизия отделя най-вече средства за спортни стратегии, някои от които били  " много екзотични ". 

Вицепремиерът Асен Василев направи поръчка след актуализацията на бюджета ще проработи Фонд " Радио и телевизия ". Той бе безапелационен, че Фондът няма да се финансира с така наречен " такса тв приемник ", както е предвидено сега.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР