Парламентарната група Обединени патриоти да бъде заличена в регистрите на

...
Парламентарната група Обединени патриоти да бъде заличена в регистрите на
Коментари Харесай

Нови искри между бивши партньори - „Атака“ иска разпускане на ПГ на „Обединени патриоти“

Парламентарната група „ Обединени патриоти ” да бъде заличена в регистрите на Народното събрание и депутатите от Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ да бъдат оповестени за самостоятелни. Писмо с такова искане изпратиха народните представители от " Атака " до ръководителя на парламента Цвета Караянчева, съобщи Нова ТВ.

Основание за реакцията им е изключването на водача на " Атака " Волен Сидеров и сътрудниците му Десислав Чуколов и Павел Шопов, както и последвалото овакантяване на останалите депутати от парламентарната група на Патриотите.

В претекстовете си до ръководителя на Народното събрание те се базират на Коалиционното съглашение сред трите партии, където в член 16 категорично е записано името на парламентарната група. " След изваждането на " Атака " от групировката името на парламентарната група автоматизирано става юридически нелегитимно и следва заличаването й в специфичния указател на Народното събрание по смисъла на член 14, алинея 2 от Правилника за организацията и активността на Народно събрание ", считат от партията на Сидеров.

Според тях сега се прави опит да се разгласи за законна парламентарна група, която след изваждането на " Атака " към този момент не съществува.

„ В тази тенденция към този момент се вършат опити безшумно, добродушно и незабележимо да се прелегитимира с всички произлизащи от това последствия фиктивен, от позиция на правото и текстовете на Правилника, индивид в 44-то Народно заседание ”, пишат депутатите от " Атака ".

Междувременно те упорстват да бъдат спрени всевъзможни разпоредителни и в действителност дейности, последвали освобождението на Волен Сидеров от председателското място, до решение на проблема.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР