Парламентарната група на Възраждане се обяви категорично против идеята на

...
Парламентарната група на Възраждане се обяви категорично против идеята на
Коментари Харесай

Възраждане“ против тавана на кеша да падне от 10 на 5 хил. лева

Парламентарната група на " Възраждане " се разгласи изрично срещу концепцията на финансовия министър Асен Василев, залегнала в, таванът на разрешените заплащания в брой да бъде понижен от 10 000 лв., колкото е в този момент, на 5 000 лв..

Аргументът на финансовото министерство е, че по този метод, минавайки през банка, ще се изсветлят транзакциите сред компании и жители .

Липсва ясна и точна аргументация за какво се прави и какви ще са резултатите , разяснява в парламентарните коридори националният представител от " Възраждане " Цончо Ганев.

" Освен това върви развой за цифровизация на валутата, което е, меко казано, заплаха, тъй като когато нямаш опция за заплащане с кеш с едно натискане на копчето всеки един може да бъде занулен, в случай че не е комфортен на дадения ръководещ ", уточни още той.

Според Ганев не е съответстващ и аргументът, че по този метод ще се изсветлят сключваните покупко-продажби , тъй като и в този момент компании, плащащи до 10 000 лв., изискват касов бон, с цел да възстановят част от разноските си. Освен това мярката ще докара до доста по-голяма тежест от позиция на банкови такси.

Затова при идното отваряне на Конституцията от партията на Костадинов ще предложат в нея да бъде записан текст, който да подсигурява правото на всекиго да заплаща и с хартиени пари - нещо, направено неотдавна в Австрия.

Припомняме, че против плановете на финансовия министър Асен Василев, залегнали в плана за Бюджет 2024, таванът на разрешените кешови заплащания да бъде понижен от 10 000 на 5 000 лева  се разгласи и Мартин Димитров от " Демократична България ". 
 Мартин Димитров срещу концепцията за ограничение на кешовите заплащания
Мартин Димитров срещу концепцията за ограничение на кешовите заплащания

Не ангажира с мнението си гласуването на парламентарната група
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР