Парламентарната група на Възраждане иска оставката на заместник-министърът на културата

...
Парламентарната група на Възраждане иска оставката на заместник-министърът на културата
Коментари Харесай

Зам.-министър на културата излъгала за парите за читалищата, искат й оставката

Парламентарната група на " Възраждане " желае оставката на заместник-министърът на културата Весела Кондакова. Причината - дала обещание спомагателни 41 милиона лв. спомагателни средства за решение на проблемите на читалищата още на 3 февруари, а в четвъртък в границите на комисията по просвета в Народно събрание излъгала, че не е казвала такова нещо. А в последна сметка няма и такива пари.

" Знаех, че може да чакаме сходна амнезия от нейна страна, по тази причина бях подготвила стенограма от съвещанието на 3 февруари ", сподели на брифинг в коридорите на Народно събрание депутатът от " Възраждане " Цвета Галунова, която и изчете въпросната стенограма, в която ясно е записано такова заричане, и то направено трикратно.
 Асен Василев се чуди какво ще прави министерство на културата с пари
Асен Василев се чуди какво ще прави министерство на културата с пари

Тома Биков: Културата не е стартъп

Амнезията на зам.-министъра обаче изчезнала след прочитането на стенограмата, като Кондакова контрирала : " Вие депутатите не сте си ги поискали тези пари, другояче щяха да ви бъдат гласувани. "

" Гласуването на бюджета като някаква форма на Библия ли е? Поискай да ти се даде... След като заместник-министър е декларирал, че ще бъдат отпуснати 41 милиона лв., то следва тези средства да бъдат заложени в бюджета ", възмутена бе Галунова. Тя ще изиска и среща с министъра на културата Атанас Атанасов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР