Парламентарната група на Обединени патриоти поиска в четвъртък оставката на

...
Парламентарната група на Обединени патриоти поиска в четвъртък оставката на
Коментари Харесай

Патриотите искат оставката на шеф на комисия от ″Воля″

Парламентарната група на " Обединени патриоти " изиска в четвъртък оставката на Андон Дончев ( " Воля) като ръководител на Комисията по политиките за българите в чужбина. Мотивът на националистите е, че той уронвал престижа на Народното събрание и на България.

Депутатът от " Обединени патриоти " Красимир Богданов описа в декларация от парламентарната естрада случай от откриването на културно-информационен център на българите в с. Звонци в Сърбия. Дончев приветствал присъстващите българи с думите " народа на Югославия ", обяснил им, че нямат потребност от участие в НАТО и Европейски Съюз, а в България в скоро време щял да се организира референдум за излизане от НАТО, каквато акция са поели от партия " Воля ". Като умозаключение Дончев е оповестил, че " локалните хора не би трябвало да чакат нищо от България " и не е споделил и една дума за правата на българите в Сърбия.

Богданов сподели още, че на събитието са участвали сръбски медии, които могат да употребяват превратно неговите думи.

Категорично не одобрявам основанията на " Обединени патриоти ", отговори Дончев. " По време на формалните ни срещи в Сърбия в своето изявление се съгласих с преждеговорещите. Допълних техните изявления, като показах изгодите и вредите от участието на България в НАТО ", оправда се той.

Дончев заподозря " патриотите ", че търсят тематика, с която да нападат " Воля ". Причината, по думите му е била позиция на партията против модернизацията на армията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР