Парламентарната група на коалицията ГЕРБ-СДС даде извънредна трибунка в кулоарите

...
Парламентарната група на коалицията ГЕРБ-СДС даде извънредна трибунка в кулоарите
Коментари Харесай

ПЪРВО В ПИК TV: ГЕРБ с извънреден новина от парламента - внася още днес мораториум срещу тегленето на нов дълг

Парламентарната група на обединението ГЕРБ-СДС даде изключителна трибунка в коридорите на след края на тържественото разкриване на 47-ото Народно заседание.

Кирил Ананиев от разгласи, че внасят през днешния ден предложение за налагане на мораториум върху взимането на нов дълг, преди да се сформира държавно управление.

Той изясни, че все още във Фискалния запас има 12 милиарда лева и те ще да задоволителни. По думите му другата причина е неприятното ръководство на емисионния календар, защото през последните 2 месеца съвсем всяка седмица се теглят по 500 млн. лева, без да се дават претекстове защо се теглят тези пари.
свързани новини35286преди 4 часа
Според Ананиев когато от да теглили подобен заем, то постоянно са гледали той да е такава рента, че да носи пари в бюджета, а в този момент се случва тъкмо противоположното.

" С тези излъчвания беше натоварена банковата система и нейната ликвидност и донесоха единствено негативи ", отсече финансовият специалист.

По думите му трета причина е, че бюджетът приключва на остатък от 580 млн. лева което значи, че до края на годината няма по какъв начин да се приключи с недостиг от към 5 милиарда лева

" Искаме да спрем приключването на средства и прогнозата за дългова серпантина, която дават всички специалисти за страната ни при ново издаване на дълга ", разяснява от своя страна Александър Иванов от ГЕРБ.

Александър Ненков сподели, че повече от година сме се наслушали на обети, заклинания и приказки за по-добро ръководство, само че в действителност това се е оказало една изгубена година.

По думите му новата коалиция се пробва да печели време, че изтегляне на нов дълг, който ще загроби децата ни.

Кирил Ананиев изясни, че въпросните заеми са били планувани като буфер в предишния бюджет, в случай че средствата не стигнат, само че защото бюджетът е изпълнен, тегленето на нов дълг не се постанова.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР