Парламентарната група на коалицияПродължаваме Промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ)приемарезултатаот днешнотосъвещаниенаГЕРБ-СДСкатостъпкакъмсъздаването

...
Парламентарната група на коалицияПродължаваме Промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ)приемарезултатаот днешнотосъвещаниенаГЕРБ-СДСкатостъпкакъмсъздаването
Коментари Харесай

Каква е позицията на ПП-ДБ за предложеното от ГЕРБ-СДС споразумение за управление

Парламентарната група на коалиция „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) приема резултата от днешното заседание на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили като стъпка към основаването на атмосфера за градивен разговор.

В позиция от обединяването показват задоволство , че " огромна част от точките, препоръчани в меморандума на ПП-ДБ, са възприети и разисквани с нужната съвестност в препоръчаното от ГЕРБ съглашение ",предаде Дарик.

Преговорният екип на ПП-ДБ ще се състои от водачите на обединението - Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, Атанас Атанасов и актуалният министър председател Николай Денков . Те ще седнат на преговорната маса с екипа на ГЕРБ в лицето на Мария Габриел - основен договарящ, Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян.

" За ПП-ДБ стабилността на страната и устойчивото ѝ развиване за обозримо дълъг интервал са първокачествен приоритет . Неотменима и основополагаща задача, обаче, е да се подсигурява продължение на промените в правосъдната власт, службите за сигурност, изборът на честни и експертни членове на регулаторите, цялостното участие в Шенген и еврозоната . Това би трябвало да стане при ясно поети задължения, което изключва образуването на болшинства отвън това на двете парламентарни обединения.

" Оценяваме обстановката сега като изключително значима за бъдещето на страната и по тази причина призоваваме сътрудниците от ГЕРБ да стартираме договарянията незабавно щом Мария Габриел е още веднъж в страната. Преговорният екип на ПП-ДБ ще се състои от водачите на обединението и сегашния министър председател Николай Денков . За нас всеки контракт е заричане сред страните, а положителните обещания са спазените обещания . Ето за какво ние ще предложим на следващия ден Народното събрание дейно да одобри посредством гласоподаване оставката на държавното управление на Николай Денков ", осведомят в позицията си от ПП-ДБ.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР