Парламентарната група на ИТН излезна с остра декларация в Народното

...
Парламентарната група на ИТН излезна с остра декларация в Народното
Коментари Харесай

ПГ на ИТН обвини кабинета в национално предателство във връзка с върнатите бежанци от Австрия

Парламентарната група на Има Такъв Народ излезна с остра декларация в Народното събрание по отношение на пристигналия през вчерашния ден аероплан с бежанци от Австрия.

Да приемаш абсолютно афганистанци и сирийци единствено поради безсмисления въздушно-капков Шенген е национално изменничество, тъй като тези хора слагат под опасност националната сигурност на България. Това сподели Тошко Йорданов, ръководител парламентарната група (ПГ) на “Има подобен народ ” (ИТН) в декларация от името на групата.

В текста на декларацията се напомня, че в края на предходната година кабинетът Денков е подписал съглашение с Австрия, в което е стихотворец задължението: „ неотложно връщане на всички лица, търсещи леговище, за които България и Румъния дават отговор, според регламента от Дъблин, без никакви ограничавания, изключително във връзка с броя на хората, които би трябвало да бъдат върнати в границите на един месец и посредством гарантиране на най-много три дни за връщане, приемане и вдишване на отговорност. В момента това е изключително значимо във връзка с афганистанските и сирийски жители, търсещи леговище ”. Йорданов цитира документа от съглашението. Той уточни, че тогава Денков е излъгал, че това не е правилно и е обвинил всички в операция. “Ние извадихме документ от Австрийския парламент, в които министърът на вътрешните работи Герхард Карнер на Австрия споделя в формален документ, че България се е съгласила да одобри назад от Австрия  6619 емигранти ”, съобщи Тошко Йорданов.

Той уточни, че през вчерашния ден с под наем полет от Виена до София, в 12:10 на обяд е докарана първата група мигранти от Афганистан и Сирия. По думите на Йорданов полетът е липсващ от информацията за идващите самолети на летище София, а пристигналите мигранти са били свалени зад опънати паравани, с цел да не бъдат снимани от публицистите.

Правителството на Денков твърди, че са пристигнали единствено 18 индивида, разяснява Йорданов и добави, че е малко мъчно да се повярва, че е вдигнат цялостен аероплан със 148 места единствено за 18 индивида. Да не се окаже достоверна и получената по-рано информация, че на борда е имало 142 индивида, попита Йорданов и добави, че малко по-късно е кацнал втори чартър от Брюксел през Загреб до София. По думите на депутата той също е заличен от осведомителното табло на летище София и там също не било ясно какъв брой афганистанци са ни докарали.

Премиерът Денков в действителност се оказа измамник за следващ път, не и за финален. Господа и дами от “сглобката ”, ние сме български жители и вие нямате право да криете от нас и от хората истината, сподели Йорданов. 

По думите му равнищата на престъпност, осъществена от мигранти, в страни като Австрия, Италия, Нидерландия и Германия, в това число половите, са нарастнали в пъти и са осъществявани точно от такива мигранти. Трябва ли да чакаме да се повторят събитията от новогодишната нощ в Кьолн и да изнасилят български девойки, с цел да осъзнаем, че е незаконно държанието на “сглобката ”, попита той. “Ако тези от “Продължаваме смяната – Демократична България ” са безгръбначни, то сътрудниците им от ГЕРБ и Движение за права и свободи носят още по-голяма виновност, че ги оставят да правят закононарушения. Всяка европейска страна, която не желае мигранти на своя територия, ще може да ни ги изпрати и да заплати за тях 20 хиляди евро на глава ”, добави Йорданов.

Ние от Има Такъв Народ в никакъв случай няма да се съгласим на това и рано или късно ще прекратим това незаконно съглашение, се показва в декларацията на Има Такъв Народ.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР