Парламентарната група на Има такъв народ напусна пленарната зала и

...
Парламентарната група на Има такъв народ напусна пленарната зала и
Коментари Харесай

Парламентарната група на ИТН напусна пленарната зала за деба...

Парламентарната група на " ИТН " напусна пленарната зала и няма да взе участие в дебатите по проекторешението, с което Народното събрание би трябвало да утвърди отдръпването на Пламен Николов като претендент за министър председател.

Решението беше оповестено от зам.-шефа на ПГ на " ИТН " Ивайло Вълчев в декларация от парламентарната естрада.

„ Заявихме, че няма да предложим кабинет, в случай че нямаме поддръжката на Демократична България и ИБГНИ, и не го направихме. Не разбираме какво не е ясно и какъв е казусът. Не разбираме за какво в този момент желаете диспути “, обърна се Вълчев към другите групи.

Защо сте се вторачили в Има Такъв Народ, откакто имате 3/4 от Народното събрание, всички сте дружно и предишното ви го потвърждава, попита той.

Ние не сме проблем, а решение на казуса. Но това очевидно ще се случи на идващите избори, добави Вълчев.

Татяна Дончева от ИБГНИ пък упрекна в хлапащина председателката на Народно събрание Ива Митева, че съставянето на документа за отдръпването на кабинета се е проточило доста дълго във времето. И упрекна Има Такъв Народ, че вършат сюжет за сметка на българите.

Атанас Славов, народен представител от БГ, съобщи, че би трябвало да се върнем към конституционализма. " Ние желаеме предсказуемост, имаме отговорност да осигурим сигурност на жителите, а не да разиграваме сюжет. Демократична България ще потвърди, че е зряла политическа мощ, която търси единодушие за основни цели ", сподели Славов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР