Парламентарната група на ГЕРБ ще предложи на утрешния Председателски съвет

...
Парламентарната група на ГЕРБ ще предложи на утрешния Председателски съвет
Коментари Харесай

ГЕРБ дава заден за мораториума върху лекарствата


Парламентарната група на ГЕРБ ще предложи на утрешния Председателски съвет на Народното събрание да бъде гласувана в пленарна зала анулация на параграф 6 от Закона за бюджета на НЗОК за 2018 година Това се споделя в позиция на ръководителя на парламентарната група Цветан Цветанов, публикувана от пресцентъра на партията.

В нея излиза наяве, че ГЕРБ ще поддържа предлагането само при реализиране на цялостен политически консенсус от всички парламентарни групи и ръководителите им.

В информацията се добавя, че през днешния ден Цветанов е провел редица срещи - с ръководителите на всички парламентарни групи, с премиера Бойко Борисов и с министрите на опазването на здравето и на финансите Кирил Ананиев и Владислав Горанов. Целта е била да се обезвреждат всички вероятни спекулации, че български пациенти могат да бъдат оставени без лекуване или медикаменти.

"По време на диалозите стана ясно, че министърът на опазването на здравето към този момент е подготвен със всички заповеди за основаването на шест комисии, както и с Правилник за изискванията и реда за работата на комисиите за систематизиране на скъпоструващите медикаменти.

По този метод към този момент е основана цялата нормативна среда за работата на комисиите надалеч преди края на годината ", показва Цветанов, представен от пресцентъра на ГЕРБ.

За да спрат спекулациите, от групата са подготвени да предложат отпадането на противоречивия параграф.

Предложението на ПГ на ГЕРБ за анулацията му среща поддръжка от представителите на всички институции, с които Цветан Цветанов е разговарял през днешния ден, както и от ръководителите на отрасловите парламентарни комисии, се прецизира в информацията.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР