Парламентарната група на ДПС внесе в деловодството на Народното събрание

...
Парламентарната група на ДПС внесе в деловодството на Народното събрание
Коментари Харесай

Хамид Хамид: Не желаем българските курорти да се превръщат в старчески домове

Парламентарната група на Движение за права и свободи внесе в деловодството на Народното събрание Закон за изменение и допълнение на Закона за отбрана от шума в околната среда.

"С импортирания законопроект целим да преустановим цялостното заличаване на огромна част от българския малък и междинен бизнес и по-специално на рестораньорския по Българското Черноморие. По данни на Асоциацията на ресторантьорите спадът това лято е над 40%. Последните промени, които бяха импортирани от миналата сесия реализираха цялостно заличаване на този бизнес и огромен отлив от българските курорти. Някой целеше да вкара туристите по хотелите и те да не излизат на открито. Не желаем българският туризъм да се трансформира в пенсионерски или български курорти да се трансформират в старешки домове. Искаме модерникурорти, които да бъдат посещавани от повече младежи от цяла Европа. Това сподели в Народното събрание националният представител от Движение за права и свободи Хамид Хамид, съобщи кореспондент на Novini.bg.

„ Затова внасяме нашия законопроект, който връща остарелия режим на деяние и дава контрола за шума навън в ръцете на общините. Който желае да поддържа българския бизнес, ще поддържа законопроекта “, добави той.

„ Тези, които посетиха Черноморието видяха празни заведения, имаше и такива, които изобщо не отвориха “, напомни той.

Той дефинира като принуда протичащото се в този момент. „ Репресията стартира малко след здрач към 21:00 часа, още по ярко. Още не са седнали да вечерят и идват служители на реда и стартират да затварят заведението. Часовете в този момент не се трансформират, трансформира се режимът и отговорността кой да прави инспекциите “, посочи Хамид.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР