Парламентарната група на ДПС ще поиска създаването на временно парламентарна

...
Парламентарната група на ДПС ще поиска създаването на временно парламентарна
Коментари Харесай

ДПС поиска парламентът да разследва как престъпници са станали български граждани

Парламентарната група на Движение за права и свободи ще изиска основаването на краткотрайно парламентарна комисия, която да проверява по какъв начин управляващите дават българско поданство на чужденци, търсени за осъществени от тях закононарушения.

Това заяви пред БТВ зам.-председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Йордан Цонев пред БТВ. Искането ще бъде импортирано на следващия ден в деловодството на Народното събрание.

По думите му партията се занимава с този въпрос от времето, когато сходни данни изнесе френски публицист в своя следствие. „ Има данни за корупция в изключително огромни размери. В това са забъркани националистическите партии ", установи депутатът.

Цонев добави, че тези данни петнят името на България и ни отдалечават още повече от Шенген.

В свое следствие журналистката от Българска национална телевизия Валя Ахчиева изнесе данни, съгласно които 114 души, търсени от Интерпол са получили българско поданство. Това накара вицепрезидента Илияна Йотова да разгласи, че няма да подписва укази за придобиване на българско поданство от непознати жители. Това тя ще прави, до момента в който специфична комисия от специалисти не удостовери истинността на показаните документи за български генезис на молителите.

Случаят разкрива огромна корупция освен с даването на поданство, само че и с прикриването на нарушители от страна на държавното управление. Указът за поданство се издава от вицепрезидента (или от президента), само че всички документи се готвят от държавното управление.

Безпрецедентно е от Президентството да стартират да постановат несъгласие на процедурите, това е доказателство за закононарушения. Според информация на Министерството на правораздаването за последните 15 години общо 116 222 чужденци са получили българско поданство. От тях 113 647 души са получили българско поданство на съображение „ генезис ", а 2 575 „ обща натурализация ". Общия брой на кандидатствалите е 185 447 чужденци.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР