Парламентарната група на ДПС ще подкрепи двете предложения на законопроекти

...
Парламентарната група на ДПС ще подкрепи двете предложения на законопроекти
Коментари Харесай

ДПС ще подкрепи предложенията на законопроекти за изборния кодекс

Парламентарната група на Движение за права и свободи ще поддържа двете оферти на законопроекти за Изборния кодекс. Това заяви националният представител от ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид от парламентарната естрада по време на дебатите за Законопроектите за изменение и допълнение на Изборния кодекс.
„ Смятаме, че те са една вярна, само че незадоволителна крачка към връщане на доверието на жителите в изборната ни система.
Не е задоволителна, тъй като нашето мнение е да се върви единствено към машинното гласоподаване, би трябвало да извадим хартиените бюлетини от изборния развой.
Трябва да махнем хартията и химикалката от изборния развой и ще забележим изгодите от машинното гласоподаване още от първите избори, на което то ще бъде приложено.
Недостатъчна е крачката, тъй като предвиждаме то да стартира с най-малко 1000 секции, а нашето предпочитание е да бъде всеобщо още на идващите избори “, съобщи Хамид.
Той уточни, че това ще възвърне в огромна степен доверието на българските жители към изборната система.
„ Смятаме, че има няколко по-добри разновидността за решение на казуса „ 15-15 “ и ще ги предложим сред първо и второ четене.
Считаме още, че премахването на номерата от бюлетината не е сполучлив вид и основава подозрение за въвеждане на учебен ценз, за което чухме и в медиите през последните дни.
Нашето мнение е, че преференцията не съумя да се утвърди за ролята, за която беше въведена “, съобщи Хамид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР