Парламентарната група на ДПС подготвя конституционни промени. Това заяви на

...
Парламентарната група на ДПС подготвя конституционни промени. Това заяви на
Коментари Харесай

Йордан Цонев: ДПС подготвя конституционни промени

Парламентарната група на Движение за права и свободи приготвя конституционни промени. Това съобщи на брифинг в Народното събрание Йордан Цонев, заместник-председател на ПГ Движение за права и свободи. Цонев посочи, че конституционните промени, които приготвят, са на фаза работа с специалистите и ще включват условията и рекомендациите на европейските сътрудници, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Когато сме подготвени с нашия законопроект, ще го дадем на другите парламентарни групи, който желае да ги подпише " ,

сподели Цонев в отговор на въпрос, обвързван с обезпечаването на парламентарна поддръжка за тях.

Цонев заяви, че втората група законодателни начинания ще бъдат по отношение на антикорупционното законодателство. Той удостовери, че Движение за права и свободи ще поддържа всички начинания, свързани с оповестения от държавното управление приоритет за нулева приемливост към корупцията.

"Най-важната борба с корупцията е отстраняването на изискванията за реализиране на такава ,

а това би трябвало да стартира от законодателството ", уточни Цонев и добави, че по тази тематика парламентарната група на придвижването към този момент е внесло първия си законопроект за премахването на капиталовото поданство и издаването на "златни паспорти ". По думите на Цонев със законопроекта се дава отговор на условията на европейските и натовските ни сътрудници и напомни, че от Движение за права и свободи са поискали от прокуратурата и ДАНС да проверяват всички случаи на капиталови паспорти, с цел да бъде оповестено пред обществеността при какъв брой от тях вложенията са фиктивни.

Друга законодателна самодейност на придвижването

в границите на тази парламентарна сесия ще са промени в Закона за публичните поръчки /ЗОП/. "Виждаме, че държавното управление е заето с други работи, ние ще му оказваме помощ. Нашият законопроект ще отстрани опцията за ин хаус процедури ", сподели Цонев и добави, че "тази врата би трябвало да бъде затворена ".

Освен промени в Закон за обществените поръчки, от Движение за права и свободи готвят и промени в Закона за обществените финанси ,

с цел да бъдат спрени добилите известност "разходи през джипката ". Разходите, които прави изпълнителната власт, би трябвало да минават през глобата на Народното събрание, означи депутатът.

Промени ще бъдат готови и в Закона за поощряване на вложенията,

сподели Цонев. Друга група промени са свързани с промени в законодателството в поддръжка на хората в обществената сфера за справяне с рецесията и инфлационния потрес, уточни той.

"Ще внесем промени в Закона за горите ,

с цел да спре всяка власт, която пристигна, да употребява дървата за огрев като бухалка за напън политически или за изборни технологии. Имаме подготвеност да внесем такава смяна. Нашият електорат е тежко потърпевш и при ръководството на ГЕРБ, и при ръководството на Рашков ", уточни Цонев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР