Парламентарната група на Демократична България започва консултации за приемане на

...
Парламентарната група на Демократична България започва консултации за приемане на
Коментари Харесай

ДБ с проекторешение парламентът да позволи изпращане на оръжие на Украйна

Парламентарната група на " Демократична България " стартира съвещания за приемане на решение на Народното събрание, което да позволи на държавното управление да изпрати " съответно въоръжение и съоръжение " на Украйна, с каквото нашият Военнопромишлен комплекс разполага. Това разгласи от парламентарната естрада в декларация от името на групата водачът на ДСБ Атанас Атанасов.

Той уточни, че днешната декларация стъпва на позицията на Народното събрание, призната на 24 февруари 2022 година, в която изрично се осъждат нападателните дейности на Руската федерация против Украйна.

" Категорично заявяваме, че поддръжката за свободата и независимостта на Украйна е отбрана независимост, независимостта и сигурността на Европа ", сподели още Атанасов, като напомни, че редица членки на НАТО към този момент са изпратили военна помощ на Киев.

В декларацията се регистрира, че войната в Украйна визира цяла Европа и всички цивилизовани народи, и че свободата и демокрацията би трябвало да бъдат предпазени от нападателния режим в Кремъл. Настоява се, че българският народен интерес се дефинира от участието на страната в Европейски Съюз и НАТО.

Солидарността на свободните страни и отбраната на интернационалния правов ред е в основата на нашето богатство и разцвет, уточни Атанасов и добави, че отбранителните дейности на Украйна против агресивното нахлуване, е нейно неотменимо право и е изцяло законно и целесъобразно, отбрани проекторешението на Демократична България зам.-председателят на Народното събрание.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР