Парламентарната група на Демократична България“ обяви, че започва консултации постигане

...
Парламентарната група на Демократична България“ обяви, че започва консултации постигане
Коментари Харесай

„Демократична България“ започва консултации за оказване на военна помощ на Украйна

Парламентарната група на „ Демократична България “ разгласи, че стартира съвещания реализиране на единодушие за решение на Народното събрание, с което да се даде мандат на държавното управление за оказване на военно-техническа помощ за Украйна, съобщи Българска национална телевизия.

Пред депутатите в Народното събрание съпредседателят на обединяването ген. Атанас Атанасов съобщи, че декларацията е въз основа на кардиналната позиция, посочена в декларацията на Народното събрание, призната на 24 февруари в първия ден от спора в Украйна. Тогава  българските депутати осъдиха нападателните дейности на Русия против Украйна.

Ген. Атанасов съобщи, че войната в Украйна визира цяла Европа и че демокрацията би трябвало да бъдат предпазени от нападателния режим в Кремъл.

Той уточни, че забележителна част от съдружниците в НАТО, към този момент са дали директна военна помощ в поддръжка на Украйна и акцентира, че помощта за нападнати не е интервенция във войната, а поддръжка за възобновяване на мира. „ Като народни представители имаме освен политически, само че и честен дълг да се съобразяваме с преобладаващата поддръжка в българското общество за справедливата идея на Украйна “, сподели ген. Атанасов.

Досега от „ Демократична България “ неколкократно са изразявали позицията, че България би трябвало да поддържа Украйна с оръжие.

Миналата седмица ръководителят на обединението Христо Иванов съобщи пред Българска национална телевизия, че „ би трябвало да осъзнаем, че в наш интерес е да помогнем, в това число с друг оръжеен потенциал, на украинските ни другари “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР