Парламентарната група на БСП за България“ сигнализираме главния прокурор да

...
Парламентарната група на БСП за България“ сигнализираме главния прокурор да
Коментари Харесай

Нинова: Сигнализираме главния прокурор за наказателна отговорност на лицата, нарязали варварски ПСА

„ Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ сигнализираме основния прокурор да направи инспекция и да предприеме нужните дейности за търсене на наказателна отговорност на регионалния шеф на София и на всички длъжностни лица, които бяха ангажирани във варварското разрушение на Паметника на Съветската войска. “

Това заяви водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в коридорите на Народното събрание.


Тя напомни, че социалистите от първия ден са твърдели, че за това няма издадена нужната документи, проект за възобновяване и утвърдено място за предпазване на фигурите. „ Нито един документ не им е в ред и това към този момент се потвърди, както със мнението на Министерството на културата, по този начин и с решението на съда “, акцентира Нинова.
По думите ѝ, оттук насетне на ход е прокуратурата и съда в търсене на наказателна отговорност на тези, които нарушават закона.
Лидерът на Българска социалистическа партия настоя още, че виновните институции би трябвало да възстановят паметника, за което социалистите оферират 2 млн. лева спомагателни средства в държавния бюджет.


„ Като изхабиха толкоз пари да унищожават и разрушават държавно имущество, монумент на културата и паметта на народа ни, в този момент да възстановят всичко назад “, сподели още Корнелия Нинова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР