Парламентарната група на БСП поиска изслушване на премиера Бойко Борисов

...
Парламентарната група на БСП поиска изслушване на премиера Бойко Борисов
Коментари Харесай

Парламентът отхвърли искането на БСП за изслушване на Борисов

Парламентарната група на Българска социалистическа партия изиска чуване на премиера Бойко Борисов за водната рецесия в Бургас и разкритията на екоминистъра Емил Димитров за корупция и обири в няколко министерства.

„ Случилото се в разстояние единствено на три работни дни към водната рецесия в Бургас и района се оказа същински политически и управнически водевил ", разяснява националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Манол Генов.

Той напомни скандалните разкрития отпреди няколко дни на министъра на околната среда и водите, които извадиха нескрито обстоятелства за сериозната липса на съгласуваност сред министерствата и даже вътре в едно министерство.

„ Разбра се от първо лице какви безобразия и произволи владеят системата на водите - язовири, инфраструктура за напояване, достъп и прилагане на водоеми за питейни води, тенденциозен отвод от вложения и даже достъп до документи. Разбира се, това не са вести за нас от Българска социалистическа партия. Неслучайно при започване на годината бе и нашият сериозен избор на съмнение за водната рецесия ", напомни настояването на левицата цяла година да се постави завършек на своеволията във водния бранш и горенето на отпадъци в България.

Генов изрази състрадание към министъра на екологията, по тази причина че работи в такова порочно ръководство, в което и да имаш предпочитание да работиш, ти пречат. Той даде за образец и изявлението на водач на съдружна партия от през вчерашния ден.

„ Вместо Борисов да даде пояснение, той прати негови министри да се оправдават без действителни причини, а с нападки към самия министър. Недоумяваме по какъв начин за 48 часа Емил Димитров смени мнението си от това, че в Бургас ще има водна рецесия, а по-късно, че ще има вода за 50 години напред ", разобличи дейностите на държавното управление Манол Генов.

„ Реални отговори не се дадоха, а министър председателят Борисов за следващ път се скри от отговорност. Българска социалистическа партия желае Бойко Борисов да бъде изслушан от Народното събрание, с цел да разбере обществото дали ще има водна и земеделска рецесия ", обоснова настояването на социалистите Генов, което болшинството в Народното събрание отхвърли.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР