Парламентарната група на БСП дава процедурата по приемането на Бюджет

...
Парламентарната група на БСП дава процедурата по приемането на Бюджет
Коментари Харесай

БСП дава на Конституционния съд процедурата по приемането на Бюджет 2018

Парламентарната група на Българска социалистическа партия дава процедурата по приемането на Бюджет 2018 на Конституционния съд. Това сподели на брифинг в Народното събрание зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Жельо Бойчев, предава " Фокус ".

„ ГЕРБ и Оперативна програма скриха дебата по разискването на Бюджет 2018 от българските жители ", съобщи Бойчев.

„ Противопоставяме се на следващия опит за неглижиране на Народното събрание. Това се трансформира в политика на ГЕРБ. Беше ни обяснено, че няма смисъл да се вършат оферти в бюджета, тъй като щели да бъдат необвързани ", разяснява Жельо Бойчев.

„ Властта в България произтича от народа, а оттова от Народното събрание. Не може министър Горанов да постанова волята си на Народното събрание. Българска социалистическа партия изрично ще се опълчи на наклонността от страна на ГЕРБ непрестанно да обезличава Народното събрание ", уточни той.

„ Предложението на Васил Антонов беше признато, само че в последна сметка с окончателното гласоподаване, то не се съдържа в бюджета ", изясни депутатът.

Депутатът Васил Антонов от Българска социалистическа партия, чието предложение за разпределяне на 1,130 млн. лв. за храма „ Св. Александър Невски " и Зографския манастир първо беше признато, а след това отхвърлено при гласуването на бюджета през вчерашния ден, разяснява: „ Успешен е опитът Народно събрание да бъде превърнато в влажен щемпел към министъра на финансите ".

„ Чл.6 с предлагането ми е настоящ и това е повода, заради която ще дадем процедурата на Конституционния съд ", съобщи той и продължи по тематиката за светите места.

" Дори тези свети места не пречупиха ГЕРБ от опита им всекидневно да показват силата си.

Ще се противопоставяме на всеки опит Народно събрание да бъде подчинявано. Народно събрание избира държавното управление, а то се регистрира на Народното събрание. Не изпълнителната власт прави политиката в страната и не тя гласоподава за тази политика. Това е огромната борба, която стартира Българска социалистическа партия ", съобщи още зам.-председателят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България ".

„ Министър Горанов не пое ангажимент да финансира тези свети места. За сметка на други български светини ще се отделят средствата, не това беше смисълът на предлагането ни ", уточни Жельо Бойчев.

" Трябва да защитим достойнството и достолепието на българския парламент, няма да се обръщаме за помощ към президента. Сами ще извървим този път ". Това сподели различен зам.-председателите на ПГ на Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев в отговор на въпрос дали Българска социалистическа партия ще се обърне към президента Румен Радев да наложи несъгласие на Закона за държавния бюджет.

„ Веднъж вечно би трябвало да се разбере, че България е парламентарна република. Правителството е определено от Народното събрание и то служи на народа ", съобщи Стойнев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР