Парламентарната група на „БСП за България“ внася кандидатурата на Николай

...
Парламентарната група на „БСП за България“ внася кандидатурата на Николай
Коментари Харесай

БСП предлага за началник на новия антикорупционен орган бившия шеф на комисията за конфликт на интереси Николай Николов

Парламентарната група на „БСП за България“ внася кандидатурата на Николай Николов за ръководител на новата Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество, оповестиха на брифинг от левицата.

Николов беше и.д. ръководител на Комисията за попречване и определяне на спор на ползи, която се вля в новия антикорупционен орган.

„Даваме късмет на ръководещите да потвърдят, че са откровени в желанията си за битка с корупцията“, сподели зам.-председателят на групата Жельо Бойчев. „ За всичките тези години няма никакви подозрения по отношение на професионалните дейности и качества на Николай Николов. Името му в никакъв случай не е било забърквано в кавги “, уточни Бойчев.

Николай Николов е роден през 1972 година През 1995 година приключил Юридическия факултет на СУ. Доктор по право от 2010 година С 4 книги, измежду които първата за спор на ползи в България, и 40 научни изявления по административно право и гражданска конфискация, в това число 4 монографии и 2 публикации във Англия.

От 1997 до 2005 година работи като юрист и юрист. 2005-2010 година е член на комисията за конфискацията. От 2011 година – комисар в КПУКИ, назначен от президента Росен Плевнелиев. Пое управлението на комисията през октомври 2013 година, откакто Филип Златанов подаде оставка поради абсурда с неговото „тефтерче“.

Срокът за внасяне на кандидатури за ръководител на новия антикорупционен орган изтича в края на седмицата.

На 9 февруари групата на ГЕРБ предстоящо предложи шефа на досегашната комисия за конфискация Пламен Георгиев, който сега оглавява краткотрайно новия орган до избор на титуляр.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР