Парламентарната група Изправи се! Мутри вън!“ събра 59 при необходими

...
Парламентарната група Изправи се! Мутри вън!“ събра 59 при необходими
Коментари Харесай

Събраха подписи за създаване на парламентарна комисия за разследване на полицейското насилие на протестите


Парламентарната група „ Изправи се! Мутри вън! “ събра 59 при нужни 48 подписа за внасяне на решение за основаване на Комисия за следствие на полицейското принуждение против протестиращите на 10 юли 2020 година и 2 септември 2020 година

Вчера зам.-председателят на „ Изправи се! Мутри вън! “ Николай Хаджигенов разгласи внасянето на план на решение за основаване на комисията.

Според импортираното проекторешение комисията ще проверява обстоятелствата и събитията при потреблението на сълзотворен газ, използването на мощ и помощни средства от Министерство на вътрешните работи против протестиращите.

Вносителите напомнят, че на 10 юли 2020 година и 2 септември 2020 година против протестиращи жители са употребявани принуждение и принуда. Бяха арестувани десетки жители и публицисти, употребен бе необмислено сълзотворен газ против публицисти, възрастни хора, дами и деца, допълват те.

В претекстовете вносителите акцентират, че по отношение на упражненото принуждение са укрити доказателства за осъществените нарушавания на закона от страна на чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Извършващите инспекцията институции действаха като съучастници и прикриваха осъществените действия, безапелационни са от парламентарната група.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР