Парламентарната Бюджетна комисия прие да бъдат отпуснати 150 млн. лв.

...
Парламентарната Бюджетна комисия прие да бъдат отпуснати 150 млн. лв.
Коментари Харесай

Депутатите одобриха увеличение на заплатите на служители в МВР, БАБХ, ИАГ, БНР, ГДО, АМ, РЗИ

Парламентарната Бюджетна комисия одобри да бъдат отпуснати 150 млн. лева за заплати на работещите в системата на Министерство на вътрешните работи. Предложението беше подкрепено единомислещо в комисията, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Освен това депутатите одобриха да бъдат отпуснати спомагателни 20 млн. лева за отплата на земеделските производители, които са изгубили продукцията си при започване на годината заради неприятни метеорологични условия и сланата в края на пролетта.

Народните представители одобриха и отпущането на спомагателни 8 млн. лева за увеличение на възнагражденията за чиновниците, работещи в БАБХ и ИАГ.

Депутатите одобриха да се провиснал и 11 млн. лева за заплати на чиновниците в Главна дирекция " Охрана " и Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " към Министерство на правораздаването, и спомагателни 25 млн. лева за нарастване на заплатите на работещите в Национална агенция за приходите и Агенция " Митници ".

По предложение на ГЕРБ-СДС беше признато да се провиснал и спомагателни 75 млн. лева за нарастване на заплащането на военнослужещите.

Народните представители одобриха да провиснал спомагателни 19 млн. лева за системата на учебно и предучилищно обучение. По предложение на ПП-ДБ бюджетна комисия одобри спомагателни 30 млн. лева за увеличение на заплатите на работещите в РЗИ и Спешна здравна помощ. Освен това комисията одобри предложение за спомагателни 1,5 млн. лева за заплати на чиновниците на БНР./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР