Парламентарна делегация на германската крайнодясна партия Алтернатива за Германия (AfD)

...
Парламентарна делегация на германската крайнодясна партия Алтернатива за Германия (AfD)
Коментари Харесай

Частни срещи на крайнодесни депутати в Дамаск ядосаха Берлин

Парламентарна делегация на немската крайнодясна партия " Алтернатива за Германия " (AfD) се срещна с почитан представител на сирийското държавно управление в границите на визитата си в Дамаск, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че задачата на визитата е да подчертае нуждата от връщане на сирийските бежанци в Германия назад в родината им.

Трима немски депутати от AfD се срещнали във вторник със сирийския държавен министър за националното помиряване Али Хайдар. Той им споделил, че над 100 000 някогашни бунтовници " се интегрирали спокойно в цивилния живот " в Сирия, написа във Facebook един от членовете на делегацията, Кристиан Блекс, член на районния парламент на немската провинция Северен Рейн - Вестфалия.

" Докато бежанците пият кафе "

AfD твърди, че огромна част от Сирия е задоволително сигурна, с цел да се върнат назад в родината си доста от сирийските претенденти за леговище в Германия. Германското министерство на външните работи обаче продължава да поучава германците да не пътуват до Сирия, отбелязва ДПА.

" Докато така наречен сирийски бежанци пият кафе в Берлин за сметка на немския поданик, ние пием кафе на наши разходи в Хомс. Открийте грешката! ", написа още Блекс. Депутатът от Бундестага Франк Паземан означи, че задачата на частното пътешестване е " събиране на информация за филантропичната обстановка в Сирия. " Името на страната в действителност е показано със знамето, употребявано от режима на Башар Асад, което съперниците му отхвърлят.

В понеделник делегацията на AfD бе призната от основния мюфтия на Сирия Ахмад Хасун. Той прикани всички сирийци, избягали от страната, да се завърнат. През 2011 година Хасун направи видеозапис, в който заплаши, при положение на западна намеса в Сирия, да изпрати атентатори самоубийци в Европа и Съединените щати, отбелязва ДПА.

" Частно посещаване "

В Германия визитата на делегацията на AfD в Дамаск провокира рецензии. " Сирийският режим демонстрира всеки ден какъв брой малко цени човешкият живот ", акцентира представителят на немското държавно управление Щефен Зайберт. Той насочи остри думи по адрес на тези, " които ухажват този режим " и посочи, че всеки, легитимирал управляващите в Сирия, самичък се дискредитира. Говорител на външното министерство пък сподели, че институцията не е била осведомена за визитата, само че партията дефинира визитата като " частно ".

От " Алтернатива за Германия " дадоха отговор и че недоумяват за какво кабинетът реагира сериозно, откакто през 2010 година е хвалил основния мюфтия като " най-важния представител в европейско-арабския междурелигиозен разговор. "

В края на 2013 година депутатът Страхил Ангелов отпътува на посещаване в Сирия, с цел да се срещне с представители на режима и си навлече рецензии даже от кабинета на Пламен Орешарски. Ангелов, тогава ръководител на Групата за другарство със Сирия в Народното събрание, настояваше, че визитата е в " персонално качество ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сирийската рецесия (1307)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР