Паркирането и трафикът в града от години затрудняват придвижването с

...
Паркирането и трафикът в града от години затрудняват придвижването с
Коментари Харесай

Удобство с Visa в столичния градски транспорт

Паркирането и трафикът в града от години затрудняват напредването с персонален автомобил и поради това ролята на градския превоз става все по-важна за жителите и гостите на София. Добрата вест е, че от пролетта на 2021 година обществените транспортни средства към този момент оферират опцията за безконтактно разплащане за билети за притежателите на карта Visa без значение от банката издател. - мрежата за всеки и на всички места, обезпечава на столичани и многочислените гости от страната и чужбина комфорт при заплащане на пътуването в градския превоз, на който се радват най-големите градове в света.
Системата е налична в транспортната мрежа
Близо 2 милиона жители и посетители на София всекидневно могат да заплащат както еднократен, по този начин и дневен билет посредством валидиране на своята безконтактна карта Visa с мобилно устройство или смарт часовник в над 1110 транспортни средства, както и на 84 входа в метрото. Плащането става извънредно бързо и елементарно - с едно приближаване на картата Visa, без значение дали е физическа, или е заредена на устройства като смарт телефон и смарт часовник до поставените валидатори в транспортното средство. Системата регистрира пътуването незабавно, а при три или повече пътувания в края на деня се калкулира обвързване в размер единствено на 4 лв., колкото е цената на дневния билет. Тегленето на средства от сметката ще се прави на идващия ден с една-единствена трансакция.

Процедурата е лесна и сигурна и няма риск от в допълнение таксуване даже при инцидентно приближаване на картата в чанта или портфейл до валидатора. При осъществяването на инспекция от страна на контрольори и за утешение на пътуващите е значимо да се знае, че устройствата на " Градска подвижност " разчитат само дали е направена валидация, или не, а не данните на картата.
Безконтактното таксуване - международна процедура, към този момент и в София
Усъвършенстваната технология на Visa обезпечава на жителите и гостите на София актуален способ на заплащане, който ще усъвършенства прекарването им при използването на градски превоз.
Реклама
Безконтактните разплащания доста усилват удобството и сигурността при

напредване от едно място до друго. София към този момент се причислява към международните мегаполиси като Ню Йорк, Лондон или Сингапур, където милиони хора употребяват таксуването посредством единствено един досег на своята карта. Милиони поданици по света употребяват технологиите за разплащане на Visa в градския превоз, като тази система е позната в Европа от години и подкрепя удобството на пътуването в градове като Лондон, Брюксел, Букурещ и Братислава.

Благодарение на опцията за безконтактни разплащания пасажерите в София не е нужно да носят в себе си дребни суми и да чакат на каси, с цел да закупят билет, да губят време да търсят от кое място да го закупят, тъй като посредством новата инсталирана във всяко транспортно средство технология могат да се разплащат бързо, елементарно и безвредно.

Таксуването посредством системата може да бъде осъществено с всяка карта Visa, без значение дали е кредитна, или дебитна.
Реклама
Безконтактният превоз се трансформира от в допълнение облекчение в наложително изискване, което обезпечава безвредно и несъмнено напредване за пасажерите. Елиминирането на нуждата от физически контакт по време на пътешестване е предпочитана мярка за операторите на публичен превоз за цялостното възобновяване от пандемията.

Направеното изследване на Организация на обединените нации за комфорта от безконтактното разплащане демонстрира че потреблението на градски превоз може да се увeличи с до 27%, с което да се понижи напредването със лични коли. Това би било от огромно значение за подобряването на софийския въздух и опазването на околната среда.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Технологии
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР