Паркът за мечки в Белица съобщи, че е загубил един

...
Паркът за мечки в Белица съобщи, че е загубил един
Коментари Харесай

Белица се сбогува трогателно с любим мечок: Почивай в мир, прекрасен Боби

Паркът за мечки в Белица заяви, че е изгубил един от най-обичаните си жители – мечока Боби.

„ С натъжени сърца Ви оповестяваме, че мечокът Боби към този момент не е измежду нас. “ – се споделя в прочувствено известие във Facebook.

„ Той беше най-доверчивото и любопитно мече, което имаше невероятна връзка с гледачите си, макар прекарванията си от предишното. Една от най-интересните му черти беше, че той като че ли забелязваше графика на личния състав и поздравяваше обичаните си гледачи при започване на всяка промяна. Почивай в мир, прелестен Боби. Ще ни изчезнал доста! “ – пишат хората от парка.

Те припомнят историята на Боби:
„ Преди спасяването му през 2001 година, 27-годишният мечок беше танцуваща мечка в България. Тъй като е избавен в ранна възраст, Боби нямаше белези, останали от носенето на вериги, както останалите някогашни „ танцуващи мечки “, живеещи в предпазеното леговище. С идването си в ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица, който ЧЕТИРИ ЛАПИ ръководи взаимно с ФОНДАЦИЯ БРИЖИТ БАРДО, Боби се трансформира в умерено мече, което с чара си сграбчи сърцата на доста гости, както и на целия екип на парка. “

Напоследък обаче Боби е малтретиран от здравословни проблеми:

„ През последните две години той се бореше със съществено заболяване на кожата. Наскоро здравето му се утежни и се наложи да претърпи интервенция на главата. След многочислени проучвания и лекувания, установихме, че положението му е породено от автоимунно заболяване. След лекуването, Боби се усещаше по-добре и му бяха предписани нови медикаменти. “

„ За страдание, новият проект за лекуване подейства добре единствено за няколко седмици, след което той още веднъж се утежни. След като изчерпахме всички благоприятни условия за лекуване на положението му, което му причиняваше мъчителни петна по цялото тяло, и поради резултатите от последния надзорен обзор, разкриващи, че вътрешните му органи стартират да демонстрират утежняване, в композиция с напредналата артроза в двете тазобедрени стави, се взе решение да се постави завършек на страданията му и да го пуснем да си отиде. “ – споделят с горест, хората, които се грижеха за него.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР