Паркът за мечки в Белица приюти загубено мече. Това съобщиха

...
Паркът за мечки в Белица приюти загубено мече. Това съобщиха
Коментари Харесай

Приютиха изгубено мече в парка в Белица


Паркът за мечки в Белица приюти изгубено мече. Това оповестиха от организацията " Четири лапи. Животното е избавено от чиновници на Природен парк Витоша, WWF и горските служби до село Костенец.

Паркът в Белица краткотрайно ще поеме грижите за дребното мече, избавено през миналия уикенд. Животното е било намерено в двора на вила в Костенец. Въпреки напъните на горските чиновници да върнат мечето назад в гората, то продължава да се връща в селото.

Мечето е безвредно уловено и превозено в парка за мечки в Белица. Там то ще е под непрекъснато здравно наблюдаване.

От четири лапи показват, че избавителната интервенция е протекла безпрепятствено, макар опитите на животното да хапе и драска, до момента в който чиновници се пробват да го смъкват от дървото, на което то се е качило.

Калина Вълчанова, основен гледач в парка в Белица съобщи, че от момента на идването на мечето влиза в действие протокол за изолираност на животното . Тя разясни, че достъп до него има единствено един човек, за то да не свикне с наличието на хора. По думите й животното е много уплашено и плаче през по-голямата част от времето, само че се храни без проблеми и няма външни пострадвания.

От " Четири лапи " подчертаха, че се водят диалози за настаняване на мечето в профилирания център за рехабилитация на кафяви мечки " Арктурос " в Гърция, откъдето към този момент са изразили подготвеност да се погрижат за него.
 Върнаха в природата трите избавени мечета в Родопите
Върнаха в природата трите избавени мечета в Родопите

Локацията им оставя в загадка поради тяхната сигурност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР