Парк Възраждане“ ми е много любим. В грижа за зелената

...
Парк Възраждане“ ми е много любим. В грижа за зелената
Коментари Харесай

Фандъкова: Амфитеатърът в парк “Възраждане” ще стане климатичен хъб

„ Парк „ Възраждане “ ми е доста обичан. В грижа за зелената система моите сътрудници работят да търсят новаторски решения. В последните години всички те са ориентирани към акомодация към климатичните промени. Борбата ще продължи, само че резултатите са към този момент факт “, Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Днес започват дейностите по плана за оформяне на споделено зелено пространство при „ Амфитеатъра “ в парк „ Възраждане “.

“Виждаме плана с доста растителност, с потребление на вероятните настилки, тъй че пространството да бъде охладено или да бъде климатичен хъб, който да разреши да развиваме такива политики отсега нататък. Надяваме се до септември да са подготвени инфраструктурните работи в парка “Възраждане ” и идващото лято хората да се радват на зеленото пространство ”, сподели столичният кмет.

Фандъкова разясни, че към 250 000 евро е частта на София, с която ще се направи това охладено място и се чака планът до края на октомври да бъде приключен.

„ Благодарение на увивни растения, на перголи, по които ще се закачат тези увивни растения. Когато хората седнат, те ще бъдат на естествена сянка основана от растенията. Това са дребни новаторски планове, които би трябвало да се мултиплицират както в София по този начин и в другите общини ”, акцентира Йорданка Фандъкова. Кметът изрази вяра през септември да стартира построяването на новия парк в Младост. „ Вече защитихме средствата от бюджета на общината, следва да представим плана и той да стартира работа, тъй че още два нови парка, този в младост и парк Кукуряк в Овча купел оставям на идващия кмет да осъществя “, разясни Фандъкова.

„ Ще бъдем подкрепяща страна в посока планът да се извърши във допустимо най-кратки периоди “, това сподели и Савина Савова, кмет на регион “Възраждане ”. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР