Парите за земеделците са с 500 млн. лв. повече от

...
Парите за земеделците са с 500 млн. лв. повече от
Коментари Харесай

Парите за земеделците са с 500 млн. лв. повече от тези, които получиха през 2023 г., каза Асен Василев

Парите за земеделците са с 500 млн. лева повече от тези, които получиха през 2023 година Това съобщи финансовият министър Асен Василев в отговор на предложение, направено от " Българска социалистическа партия за България ", за национални ограничения за поддръжка на земеделските производители по отношение на войната в Украйна.

Предложението планува 422 млн. лева за политиката за обезпечаване на поддръжка на земеделските стопани по национални ограничения и за компенсиране на нарасналите цени на енергоносители, фуражи, препарати за растителна отбрана, горива и торове. То бе отхвърлено в пленарна зала с 58 гласа " за ", 63 – " срещу " и 62 – " въздържал се ".

В поддръжка на предлагането изявления направиха Даниел Петров от " Възраждане ", Ализан Яхова от Движение за права и свободи, както и Десислава Танева от ГЕРБ-СДС.

Министър Василев уточни, че и от ГЕРБ, и от Движение за права и свободи също са желали да има национални дотации. Той означи, че 2021 година общите дотации, български и европейски, за земеделието са 2, 440 милиарда лева През 2022 година бяха вдигнати на 3, 086 милиарда лева, а през 2023 година - на 3, 603 милиарда лева За следващата година е планувано нарастване на общите дотации - национални и европейски, до 4, 108 милиарда лева, т.е. 505 млн. лева повече, съобщи Василев.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР