Парите, внасяни в Гаранционния фонд за застраховката Гражданска отговорност, са

...
Парите, внасяни в Гаранционния фонд за застраховката Гражданска отговорност, са
Коментари Харесай

Финансовият министър: Парите в Гаранционния фонд са на застрахованите

Парите, внасяни в Гаранционния фонд за застраховката Гражданска отговорност, са на хората, които са се застраховали, на българските жители. Ако решим с тези пари да покрием риска на ЗК " Олимпик ", ще ощетим българския поданик, сподели в Народното събрание министърът на финансите Владислав Горанов по време на изключителното съвещание на Народно събрание. Премиите са превеждани към застрахователите, само че сметките не се генерират от тях, а са пари на българския поданик, това е квазиданъчно обвързване, сподели Горанов.

В своя отчет Ралица Агайн, зам.-председател на КФН, която през днешния ден подаде оставка, споделя, че загубата за притежатели на полици би трябвало да се покрият от Кипърския гаранционен фонд, каквато е и нашата теза, уточни Горанов. Той укори КФН, че не е довършила работата по съглашението с Кипърския гаранционен фонд, тъй че в този момент без проблем българите с полици от " Олимпик " да си получат назад парите. Българският гаранционен фонд е единствено трансмисия на декларираните вреди и ги предава към Кипърския гаранционен фонд.

Обезпечителният фонд (част от Гаранционния фонд по ГО) на България е използван единствено за банкрут на български застрахователи и не може да се употребява за останалите застрахователи. Ако сключиш контракт с небългарска компания, рискът да загубиш полицата си е действителен и няма метод да бъде затрупан. Това не беше обяснено на българските жители. Ако решим със задна дата да покрием подобен риск на компания, която не го е обслужвала, това ще ощети българите, които са карани наложително да внасят пари в този фонд, сподели финансовият министър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР