Парите са инструмент, който ни помага да сбъднем и най-смелите

...
Парите са инструмент, който ни помага да сбъднем и най-смелите
Коментари Харесай

3 доказани начина да ускорим пътя ни към богатството

Парите са инструмент, който ни оказва помощ да сбъднем и най-смелите си фантазии. Но по какъв начин да увеличим нашето благосъстояние? Веднага се сещаме за спестяването, само че то лишава доста време, а никой не желае да чака до дълбоки старини, с цел да живее по-добре. В тази публикация ще ви опиша за 3 метода, които ще ускорят доста този развой и ще може да постигнете задачите си доста по-бързо от плануваното.

1. Използвайте парите на другите

Хората от междинната класа и тези с по-скромни финансови благоприятни условия влагат най-вече лични средства (ако въобще го правят). Заможните хора с огромна чиста стойност употребяват парите на другите хора като лост, с който форсират постигането на своите цели. За мен, заемите дълго време бяха нещо неприятно и ги избягвах умишлено. Тази ментална настройка съм я наследил от моите родители и от средата, в която съм израснал.

Когато започнах работа в банка като кредитен специалист видях, че хората теглят заеми за всяко нещо и си купуват хубави и скъпи неща на момента, без да чакат години, с цел да спестят нужните им средства. Това ми хареса и взех решение да опитвам. Започнах с по-скъпа кола от моите благоприятни условия, по-хубави облекла, по-модерен преносим компютър, по-добро жилище и в един миг давах съвсем цялата си заплата за вноски по заеми. Бях се пристрастил към моментното облекчаване на моите потребности и желаех всичко в този момент, а да заплащам в бъдеще. Излизането от тази въртележка е постепенно и мъчно, само че си коства.

След като изплатих всичките си заеми и си дадох време да осмисля нещата осъзнах, че парите на другите хора не би трябвало да се употребяват за потребителски цели, а за вложения и ще ми оказват помощ да ускоря пътя към благосъстоянието. Ще дам един образец. Ако желаеме да си купим капиталов парцел, който да даваме чартърен, ще ни трябват в действителност доста години, с цел да съберем нужната ни сума. Ако изтеглим банков заем при 3% рента и предстояща рентабилност от 8% до 10% (капиталова облага + приход от наем), то ще имаме позитивен паричен поток още от първия месец. Това ще ни разреши да купим още един парцел, който също да ни носи приходи и така нататък Този финансов „ лост “ дава доста благоприятни условия, само че би трябвало да се употребява деликатно и е подобаващ за вложители, които имат нужната експертиза и опит. (продължава на идната страница)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР