Парите – или тяхната липса – често се определят като

...
Парите – или тяхната липса – често се определят като
Коментари Харесай

Хората, които ценят времето си повече от парите, са по-щастливи

Парите – или тяхната липса – постоянно се дефинират като един от най-стресиращите аспекти в нашия живот. Сега обаче ново проучване демонстрира, че хората, които ценят времето си повече от парите, са кардинално по-щастливи по отношение на тези, трупащи огромно благосъстояние, написа Science Alert.

Тези открития демонстрират, че няма значение дали даден човек разполага с повече пари или време. Това, което е значимо е, отношението му към двете неща.

Изследователи от Университета на Пенсилвания и Университета на Калифорния, Лос Анджелис (UCLA) задават следния простоват въпрос на над 4400 души – „ Кое предпочитате да имате повече: време или пари? “. Впоследствие участниците са подканени да дефинират равнището на своето благополучие.

Екипът открива, че множеството хора (64 % от анкетираните) са желали повече пари. Тези обаче, които са предпочели времето, са били като цяло по-щастливи. Всичко това демонстрира, че не е значимо какъв брой кеш имате в джоба, а това, което искаш повече и надлежно – смяташ за по-важно.

„ Важно е какво значение придаваме на всеки един от двата ресурса – написа екипът в Social Psychological and Personality Science. – Не количеството е от голяма важност, а това, което хората в действителност желаят. “

Любопитен факт - екипът открива, че демографията, която желае повече време,  е била друга в много връзки по отношение на онази, която се интересува от още пари. Средно, колкото по-възрастен е участникът в анкетата, толкоз по-вероятно е да избира време. В това има известна логичност. Може би тези хора към този момент са се сдобили с това, което им лишава най-вече време в живота, а точно – децата.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР