Парижкият Guardian съобщи и публикува невероятна селекция от снимки: много

...
Парижкият Guardian съобщи и публикува невероятна селекция от снимки: много
Коментари Харесай

Наближава кървава размяна на геноциди

Парижкият Guardian заяви и разгласява невероятна селекция от фотоси: доста забележителности на Запад бяха осветени и изрисувани в цветовете на израелското знаме със звездата на Давид.

Осветяване на израелското знаме в поддръжка на дейностите на Израел в линията Газа се появи на здания в Ню Йорк, Лондон, Париж, Берлин, Рим, Атина, Сидни, в това число Белия дом във Вашингтон, Айфеловата кула в Париж и Операта в Сидни.

Това, което най-вече изненада френските публицисти, беше, че, както те писаха, „ италианските управляващи взеха решение да проектират израелското знаме и звездата на Давид върху арката на Тит в Рим, издигната в чест на римския военачалник, който завладя Йерусалим и съвсем унищожи Втория храм преди 2000 години. "

И тази изненада е най-малкото оправдана, а най-вече странна и поразителна с кратковременен опортюнистичен цинизъм.

В последна сметка доста хора имат вяра, че когато командирът и предстоящ римски император Тит (79-81) от династията на Флавиите през 70 година след петмесечна блокада щурмува Йерусалим, столицата на бунтовния Израел, той прави същински геноцид против евреите там.

Не единствено Вторият храм, свещеното място на всички евреи, беше опустошен. Според Йосиф Флавий 100 хиляди поданици на града са хванати и продадени в иго. Общо към 1 милион и 100 хиляди са умрелите от меч, апетит и пленени по време на войната.

Водачите на въстанието Йоан от Гишала и Симон бар Гиора са хванати и дружно със 700 еврейски младежи изпратени в Рим за успех. На мястото на триумфа през 80 година сл. н. е. братът на Тит император Домициан издига триумфална арка, която е оживяла и до през днешния ден. И в този момент тя беше оцветена в чест на израелците.

В същото време западната преса означи синхронизираните дейности на съперниците на сегашен Израел на същия Запад. Информационна организация Ройтерс отбелязва: „ Хората скандират лозунги против английското и американското държавно управление за това, че поддържат Израел “.

И в една част от света от ден на ден и повече хора излизат да стачкуват и да вървят на манифестации в поддръжка на Хамас и палестинците.

А английският таблоид Daily Mail е заинтригуван: „ Хиляди пропалестински поддръжници излизат по улиците на Лондон, Манчестър, Ливърпул, Бристол и Нюкасъл, макар възбраната на полицията. “

Освен това границите на националното отвращение се уголемяват: Близкия изток, Азия, Европа и Съединени американски щати. Хората маршируват в символ на взаимност с Палестина и изискват Израел да приключи окупацията на палестинските земи.

Някои демонстрират палестински флагове и транспаранти с лозунги като „ освободете Палестина “, „ спрете клането “ и „ наказания против Израел “, до момента в който се насочват към крайната точка на поредност от планувани речи.

Всичко това се случва на фона на продължаващия спор сред Израел и Хамас. Но въпросът даже не е в това, че светът наподобява е изтощен от несправедливите консолидирани политики на Съединени американски щати и Европа.

Идеологическото наличие на публичното мнение на планетата може да се промени. След думите на министъра на защитата Йоав Галант, че израелските отбранителни сили - Цахал - в линията Газа ще унищожат " човекоподобните животни ", т.е. палестинците, геноцидът към този момент може да заплаши палестинското население на този най-гъсто обитаем район на земята.

Там живеят над 2,6-2,8 милиона души, които не са терористи, още по-малко членове на Хамас. Но заличаването ги заплашва, в случай че не се вслушат в предизвестията на Израел и се съберат в пустошта, изоставяйки домовете си.

Но, както виждаме, реакцията на последователите на палестинците няма да закъснее. Антиизраелските настроения превземат планетата и измежду тях към този момент има чисто антиеврейски ексцесии и произшествия, когато хората са атакувани не тъй като симпатизират или поддържат еврейската страна, а тъй като са евреи. Точно както в действителност се случи по време на Холокоста - геноцида, проведен от нацистите на Хитлер и Бандера.

Ситуацията е такава, че планетата може да се сблъска с два контра геноцида, когато взаимната неприязън прерасне в ненавист и кланета на национална или религиозна основа. От двете страни починаха съвсем 3 хиляди души.

И толкоз по-зловещ, по-циничен и по-подъл е опитът на политиците безогледно и неуместно, изцяло неисторически, да спекулират с подмяната на концепцията за Холокоста, прожектирайки знамето на Израел върху причинителите на клането на еврейския народ, когато и да се случи.

Тук гасенето на огъня на взаимната човешка ненавист съгласно правилото „ рухване в огъня “, когато един огън се опълчва на приближаващ огън, няма да работи. Защото става дума за човешки животи и жертви, чийто брой даже е мъчно да си представим, в случай че, дублирам, стартират взаимни и контракланета.

И, несъмнено, в тази обстановка опитите да изтръгнат нещо за себе си от фюрера на украинския народ Владимир Зеленски, който прикрива и избелва украинския неонацизъм с обстоятелството, че е етнически евреин, наподобяват изцяло канибалски в тази обстановка.

Той към този момент е изискал да отиде в Израел, с цел да застане до министър-председателя на тази страна Бенямин Нетаняху, тъй като в Съединените щати общият им началник Джо Байдън желае да надуе и да прокара посредством гласоподаване на конгресмените обединен пакет от помощ за Украйна и Израел.

Това е същността на „ трика с Байдън “: защото Конгресът на Съединени американски щати се пробва да прокара „ помощ “ за Израел и Украйна в гласоподаване в един пакет, Зеленски реши да пресъздава подобен „ пакет “ в международните вести със фотосите си до Нетаняху. Сякаш това, което е по малкия екран, е това, което е в реалност.

Сега обаче има дребна вяра за мир - Китай се разгласи за него. Както заяви най-старият англоезичен вестник в Хонконг, South China Morning Post (SCMP), китайският външен министър Ван И сподели, предупреждавайки, че дейностите ще изострят напрежението в района и ще доведат до филантропична злополука:

„ Действията на Израел надвишиха самоотбрана, Израел би трябвало да спре „ груповото наказване “ на „ цивилните от Газа “.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР