Парижката аерогара Роаси-Шарл дьо Гол е засегната от двудневна стачка

...
Парижката аерогара Роаси-Шарл дьо Гол е засегната от двудневна стачка
Коментари Харесай

Мащабна стачка на летище Шарл дьо Гол в Париж

Парижката аерогара " Роаси-Шарл дьо Гол " е наранена от двудневна стачка на личния състав. Утре сутринта се чакат съществени нарушавания в трафика, съобщи БНР.

От на следващия ден сутринта най-малко една четвърт от полетите на летище " Шарл дьо Гол " ще бъдат анулирани, оповестява дирекцията на парижките аерогари. Стачката на личния състав постанова затваряне на две писти от 7 до 14 часа.

Компанията " Ер Франс " се готви да анулира 85 полета на къси и междинни дистанции, а за останалите са вероятни закъснения. Най-засегнати ще бъдат огромните въздушни компании, които обезпечават повече от четири полета на ден от летище " Роаси ". Стачка ще има и на летище Орли, както и аерогарата в Марсилия. Днес в Париж към този момент стачкуват чиновниците по сигурността, само че няма анулирани полети.

Призивът е повдигнат от няколко профсъюза. Служителите упорстват за " всеобщо и абсолютно " повишение на заплатите с 300 евро поради инфлацията. Според синдиката " Работническа мощ " хаосът, който претърпява личният състав във Франция и Европа, е " непоносим ", откакто 15 000 поста в бранша са били съкратени поради пандемията на Covid-19.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР