Париж забранява електрическите тротинетки. Така Франция стана първата европейска държава,

...
Париж забранява електрическите тротинетки. Така Франция стана първата европейска държава,
Коментари Харесай

Париж забранява електрическите тротинетки

Париж не разрешава електрическите тротинетки. Така Франция стана първата европейска страна, която подхваща толкоз крайни ограничения. Кметството изясни, че решението е обвързвано с опасения за сигурността на пешеходците.

По-рано фирмите, които оферират наем на електрическите скутери в града, предложиха да актуализират напълно правилника за ръководство на тротинетките. Въпреки това вотът беше безусловно безапелационен - цели 89% - „ за ” възбраната им. По данни на полицията в Париж, единствено за предходната година трима души са починали на пътя и близо 500 са били ранени при произшествия с електрически тротинетки.

„ Тук съм, с цел да гласоподавам „ срещу ” скутерите в Париж, тъй като мисля, че те постоянно предизвикват произшествия, както за тези, които ги карат, по този начин и за пешеходците. В моята лекарска процедура срещам доста сходни произшествия, породени от скутери, тъй че в действителност виждам отрицателните резултати ”, разяснява Одри Кордие, доктор.

„ Единственият метод да виждам по-често внуците си, които живеят на другия завършек на Париж, е да могат да карат скутери. Понякога метрото или рейсовете не работят, а и нормално с тях пътуват сред 45 минути и час. Със скутера идват за 25 минути ”, споделя пенсионерката Кристин Ле Бре.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР