Париж прибира последните електрически тротинетки и от утре те са

...
Париж прибира последните електрически тротинетки и от утре те са
Коментари Харесай

Правилата за тротинетки в София: 50 лева глоба, ако караме по пешеходни зони и паркове

Париж прибира последните електрически тротинетки и от на следващия ден те са неразрешени. Проверихме по какъв начин в София се управлява напредването с другояче екологичния транспорт.

В столицата е в действие възбрана за използването на тротинетките в пешеходните зони и в парковете. Глобата е 50 лв. за жители и 300 лв. за компании. От общината обаче не споделят какъв брой са глобените.

Забраната важи за всички тротинетки персонални и чартърен, като тези чартърен към този момент са с изменен програмен продукт, тъй че при нахлуване в пешеходна зона или в парк, скоростта на тротинетката автоматизирано пада на пет километра в час, което значи, че би трябвало да слезете и да я бутате.

Само за предходната година трима души починаха във френската столица, а над 450 бяха ранени

С жълто са обозначени местата, където може да се паркира, защото е неразрешено оставянето на тротинетките в паркове, градинки и пешеходни пространства.

Ако не спазите възбраната, тротинетката автоматизирано ще ви начисли по-голяма такса, по тази причина, че сте я оставили в зона, неразрешена за паркиране на тротинетки.

Според разпоредбите тротинетките би трябвало да се движат най-вдясно на пътя със скорост до двайсет и пет километра в час.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР