Байерн победи Манчестър Юнайтед като Реал Мадрид, Арсенал победи в Шампионската лига

...
Париж (AFP) – Хари Кейн беше сред голмайсторите, когато Байерн
Коментари Харесай

Париж (AFP) – Хари Кейн беше сред голмайсторите, когато Байерн Мюнхен победи Манчестър Юнайтед с 4-3 в техния сблъсък от Шампионската лига в тежка категория в сряда, докато Джуд Белингам спечели драматичен късен победител за Реал Мадрид, а Арсенал започна кампанията си с голяма победа.

Срещата между германския шампион Байерн и борещия се отбор на Юнайтед, повторение на финала от 1999 г., беше най-големият мач от първия кръг от мачове в този сезон и не разочарова.

Лерой Сане даде на Байерн поведоха на "Алианц Арена" с удар, който се изви през хватката на вратаря на Юнайтед Андре Онана, а Джамал Мусиала изведе Серж Гнабри за 2-0 точно след половин час.

Расмус Хойлунд върна един назад в началото на второто полувреме с първия си гол за Юнайтед, но малко след като Кристиан Ериксен беше наказан за игра с ръка в наказателното поле и Кейн взриви в получената дузпа.

Сейн уцели гредата за домакините, преди луд завършек да накара Каземиро да намали отново изоставането , резервата Матис Тел вкарва четвърти за Байерн, а Каземиро кимва още един при смъртта, за да направи резултата 4-3.

„Луд завършек“, каза Кейн пред британския телевизионен оператор TNT Sports, след като вкара петия си гол в шест мача за новия си клуб .

„Загубихме малко концентрация през последните пет минути. За щастие успяхме да задържим преднината.

„Като цяло това е наистина добро начало на кампанията срещу трудна страна.“

Отборът на Юнайтед на Ерик тен Хаг вече претърпя три последователни поражения във всички състезания и загуби четири от последните им пет мача.

„След моя грешка загубихме контрол над играта. Това е трудна ситуация за нас, за мен“, каза Онана във връзка с първия гол на Байерн.

Отборът на Томас Тухел вече контролира група А, в която в другия мач Галатасарай стигна до равенство 2-2 с ФК Копенхаген след два гола загуба.

Головете на Мохамед Елиунуси и Диого Гонкалвес поставиха гостите под контрол в Истанбул, но след това изгониха Елиас Йелерт и Галатасарай отбеляза два удара в последните четири минути от редовното време чрез Саша Боуи и Тете, за да спечели точка.

Белингам поразява отново

В Мадрид Белингам изпъкна отблизо, за да вкара победен гол в 94-ата минута, като рекордният 14-кратен европейски шампион Реал победи дебютантите в турнира Унион Берлин с 1-0 в група С.

Английският национал започна кариерата си в Мадрид в зашеметяваща голова форма с шест гола в шест мача за клуба във всички състезания.

"Той има страхотни качества, изглежда, че има и късмет, защото голът е отскок, но той беше там, пристига от дълбините и е по-включен от другите, той притежава това качество и се възползва от него“, каза треньорът на Реал Карло Анчелоти.

Следващият мач на Мадрид е като гост на Наполи, който спечели с 2-1 срещу Брага в Португалия с късен автогол на Сику Ниакате, който донесе победата на италианския отбор.

Джовани Ди Лоренцо беше извел Наполи напред, но Брума изглеждаше, че е спечелил на Брага равенство, когато той отбеляза шест минути преди края.

Круиз на Арсенал

Арсенал спечели с 4-0 над ПСВ Айндховен в първия си мач от Шампионската лига от сезон 2016/17.

Букайо Сака , Леандро Тросар и Габриел Жезус вкараха голове през първото полувреме под дъжда в Лондон, а Мартин Одегаард завърши победата след почивката.

„Беше прекрасна нощ след толкова дълго време. Беше страхотно да видя атмосферата , музиката от Шампионската лига. Беше емоционално преди мача", каза мениджърът на Арсенал Микел Артета.

Техните съперници от група В Севиля и Ленс завършиха наравно 1-1 в Испания, като пряк свободен удар на Анджело Фулджини донесе равенство на френската страна след Лукас Окампос изведе домакините напред.

Победеният финалист от миналия сезон Интер Милано се нуждаеше от изравнителен гол на Лаутаро Мартинес в 87-ата минута, когато стигнаха отзад до равенство 1-1 срещу Реал Сосиедад в група D.

Браис Мендес даде домакински отбор ранен аванс в Сан Себастиян.

В същата група Ред Бул Залцбург пропусна една дузпа, но вкара друга при победата с 2-0 като гост на Бенфика в Лисабон.

Карим Конате нанесе първия точен удар на австрийския отбор над гредата в третата минута, но домакин защитникът Антонио Силва беше изгонен в 13-та минута за игра с ръка на линията, а втората дузпа на Залцбург беше реализирана от Роко Симич.

Оскар Глук вкара втория им гол точно след почивката.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР