Пари, сексуални взаимоотношения и огромна жестокост се преплитат в убийствата

...
Пари, сексуални взаимоотношения и огромна жестокост се преплитат в убийствата
Коментари Харесай

Убийствата на Чоби: пари, секс и жестокост

Пари, полови взаимоотношения и голяма свирепост се преплитат в убийствата на Яна и Иво. Техните тела бяха открити в събота край софийското село Лозен. Обвинен за убийството и на двамата е Чавдар Бояджиев – Чоби.

18-годишната ученичка е изчезнала към 20 часа в четвъртък и е убита 2 часа по-късно. Обявена е за търсене от майка ѝ след ден – в петък в 15:30, а упрекнатият за убийството на момичето е арестуван след 6 часа – в 22:10 вечерта на същия ден.

Пет часа откакто умъртвил Яна, Чавдар прострелял 27-годишния Иво. Министерство на вътрешните работи и прокуратурата оповестиха детайлности към закононарушенията.

На 4 август в 15 часа и 30 минути в столичното 8-мо районно майката на Яна подава сигнал, че от предната вечер няма връзка с щерка си.

„ Разтревожена е защото няма навика да не е в контакт с нея и да отсъства за дълго от у дома. Последно за нея има информация в 20 часа на предишния ден, 3 август, когато напуща столичен мол, качвайки се автомобила на
неустановено лице с прякор Чоби “,
съобщи Мирослав Данаилов, заместник-директор на Столична дирекция на вътрешните работи.

Разследващите бързо схващат, че прякорът Чоби е на Чавдар Бояджиев. Установяват автомобила, който мъжът употребява и наблюдават, че със същата кола той пътува към Бургас, оповестява.

„ След съгласувани дейности с Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Бургас, лицето Чавдар Бояджиев, управлявайки лек автомобил „ Хюндай “, е арестувано на входа на град Айтос “, добави Михаил Наумов, шеф бранш „ Престъпления срещу личността “, ГДНП.

Обискът в автомобила на Чавдар Бояджиев е осъществен при задържането му.

„ Огледът е осъществен от 22.10 часа до 3.50 на сутринта на 5 август. Иззети са доказателства – револвер с пълнител с 1 патрон и в цевта 1 патрон. Иззети са облекла на обвинения Бояджиев,
кутия с патрони и банкова карта
на името на убитото момче “, съобщи Христо Кръстев, заместител градски прокурор на София.

Към този миг проверяващите не знаят, че Иво Колев е погубен и стартират издирването на мъжа. Правят обиск и в дома на Чавдар Бояджиев.

„ Там се откриха облекла и маратонки в пералнята, които реагираха на кръв. Открихме телефона на жертвата Иво Колев на 79 км. на автомагистрала „ Тракия “ край Пазарджик и телефон, употребен от обвинения в кофа за боклук в кв. „ Дружба “, добави Мирослав Данаилов, заместник-директор на Столична дирекция на вътрешните работи.

Още пред проверяващите в Бургас Чавдар Бояджиев е разказал за двете убийства и къде е оставил телата на 18-годишната Яна и 27-годишния Иво Колев. Отведен е в Столична дирекция на вътрешните работи на разпит, където е направил цялостни признания, след което му е повдигнато обвиняване.

„ Обвиняемият е дал подробни пояснения в процесуалното му качество на обвинен, като споделя в детайли по какъв начин са осъществени двете убийства “, добави Христо Кръстев, заместител градски прокурор на София.

Освен по какъв начин е направил убийствата Бояджиев споделя пред проверяващите и претекстовете си за тях, които били финансови връзки.

„ Какво е особено. Това младо момиче, предизвикано от него, са правили полови клипчета, които да качват в порно уеб сайтове против несъмнено възнаграждение. И тук е зародило неразбирателство каква сума да получи тя и какви суми да получава надлежно той за цялата активност “, съобщи Живко Коцев, заместител основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

Според изказванията на Бояджиев двамата с Яна били тръгнали да вършат следващото клипче и момичето поискало от него 2000 лв. за това, тогава той я умъртвил.

„ По отношение на второто ликвидиране, причинителят имал обвързване в размер на 10 хиляди лева към убитото момче. За да се укрие обаче са му трябвали 15 000 лв.. Всъщност той по тази причина предизвика среща с него, с цел да моли в допълнение за 15 хиляди лева, като съгласно неговите изказвания е разказал
какво е направил с ученичката
преди да се срещне с него. Имал е желание да напусне рамките на страната през Турция и да отиде да се бие, да се включи във военните дейности Русия – Украйна. Това е съгласно неговите показания. Това са му били желанията. И напълно удостоверява своята теза, че се е скарал с тях по финансови аргументи. Самият той признава, че има голям финансов дълг от към 150 хиляди лева към разнообразни финансови и кредитни институции “, сподели още Живко Коцев.

Иво Колев отказал да даде пари, тогава Бояджиев извадил револвер и му декларирал, че ще го гръмне. Колев отказал още веднъж и се обърнал да си тръгне. Бояджиев стрелял в тил и умъртвил втората си жертва.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР