Пари не сме пипали, не сме взимали, не сме искали

...
Пари не сме пипали, не сме взимали, не сме искали
Коментари Харесай

Десислава Иванчева: Не са ми светели ръцете, парите не бяха в мен, а в колата

Пари не сме пипали, не сме взимали, не сме желали и не сме получавали. Това сподели пред публицисти кметът на регион „ Младост “ Десислава Иванчева. Тя бе доведена в правосъдната зала за съвещанието по гледането на мярката ѝ дружно със зам.-кмета на „ Младост ” Биляна Петрова. Двете приказваха зад стъклената бариера в правосъдната зала и се наложи да подвикват към публицисти, с цел да могат да бъдат чути.

Иванчева извика, че подкупът е даден от " Ваклин-груп ". Според нея е имало скрит план да се постави длъжностен кмет на Младост - Румен Русев. Каза, че ръцете й са светили, тъй като са й дали да подпише маркиран лист.

 © Българска телеграфна агенция
Според Иванчева е имало скрит план. " Парите на бяха в мен. Бяха в колата. Бяха под седалката ", крещеше Иванчева през стъклото.

Относно някогашния кмет на „ Младост “ Петко Дюлгеров, който също е обвинен за взимане на рушвет в изключително огромни размери, Иванчева съобщи: „ Той не ни е давал никакви пари. Просто са открити в служебната кола, в някакво кашонче “. На въпрос по кое време са били подхвърлени парите, тя посочи: „ Когато ни обискираха. 5 часа седяхме без юрист “.

На въпрос дали е ходила в кафенето в градинката „ Кристал “ и имала ли среща с Дюлгеров, Десислава Иванчева удостовери, че са пили кафе. „ Пари не сме пипали, не сме взимали, не сме желали, не сме получавали. Парите са евентуално подхвърлени. Няма да си държа пари в отворен кашон с мен ", разясни тя.

Иванчева сподели още, че без списък са претърсени двете дамски чанти и кашона с пари. " Жабките, страничните порти, цялото това пространство не са претърсвали, проверявали и описвани, което значи че всичко е било подметнато и открито “, изясни тя.

Тя сподели и лист с написан на него текст.



" Ръцете ми не светеха като елха. Светна в профил. Това идва от листа, на който писах показания ", сподели Иванчева и изясни, че повода за акцията против нея е да бъде сменена със длъжностен кмет на име Румен Русев, който сега е зам.-кмет в община " Младост ".

„ Казват, че сигналът е подаден от " Ваклин груп ", разгласи Иванчева, викайки през стъклото.



По-рано през днешния ден прокуратурата изиска непрекъснат арест за Иванчева, Петрова, както и за някогашния кмет на „ Младост ” Петко Дюлгеров. Повдигнати са им обвинявания по член 302а Наказателен кодекс – рушвет в изключително огромни размери.

В прокуратурата не е разпоредена и не се прави каквато и да е инспекция на дейностите на наблюдаващите прокурори и проверяващите органи по досъдебното произвеждане, по което обвинена е кметът на Район Младост – Столична Община - Десислава Иванчева, прецизираха още от държавното обвиняване.
 © Българска телеграфна агенция  © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР