Паразитите не са опасни само за домашните питомци, но и

...
Паразитите не са опасни само за домашните питомци, но и
Коментари Харесай

Колко често се дават хапче срещу вътрешни паразити на котката и кучето

Паразитите не са рискови единствено за домашните питомци, само че и за техните стопани. Именно по тази причина, в случай че имате любим, би трябвало постоянно да го обработвате с разнообразни препарати за глисти, тъй като виталната интензивност и възпроизводството на тези паразити могат мощно да отслабят имунитета на животното.

Освен това глистите на тези паразити могат да заразят и вас. Важно е да изберете подобаващото средство за тази цел, само че и да не пренебрегвате профилактиката.

Дори в случай че котката ви е домашна, това не значи че тя не може да се болести. Възрастните личинки на паразитите се намират в тревата, почвата и по този начин нататък, като това значи, че могат да се донесат от стопанина, когато е на открито.

Съветваме ви да се събувате пред вратата, а не в коридора и да прибирате обувките незабавно в шкафа.

Освен това животните ви могат да се заразят с глисти по следните способи:

- Консумиране на сурова риба и месо;

- Контакт с болно животно.

Ако животното ви има бълхи, тогава е огромна вероятността, че има и глисти. В този случай козината им може да пада, да изгубят апетита си, повръщане и диария. При дребните котенца съществуването на глисти се вижда по подутия корем и бледите лигавици.

За да се избавите бързо от паразитите при куче и котка, е значимо да давате вярно препаратите. Така да вземем за пример хапчетата против паразити и суспензиите се прибавят в храната им, като това е добре да се прави в утринните часове.

 Глисти при куче

Капките и спрейовете са за външна обработка на тези места, където животното не може да се лиже. Точната доза се дефинира от ветеринаря според от тежестта на питомеца.

Съществуват някои противопоказания, при които те не са целесъобразни, а точно при:

- Онкологични заболявания;

- Тежка чернодробна или бъбречна недостатъчност;

- Лошо наддаване на тегло при животното;

- Индивидуална нетърпимост на дадена съставка;

- Използването на други антипаразитни лекарства;

- Малки котки или кучета.

Ако за първи път ще давате на кучето или котката си препарати срещу глисти, тогава наложително се консултирайте с ветеринар. Той ще ви каже каква е вярната доза по отношение на тежестта на животното, както и какъв брой постоянно да ги давате.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР