Парализиран швейцарец стана първият човек, който тества нова технология, която

...
Парализиран швейцарец стана първият човек, който тества нова технология, която
Коментари Харесай

Мозъчни импланти възстановят ръцете на парализирани пациенти

Парализиран швейцарец стана първият човек, който тества нова технология, която чете мислите му благодарение на AI и по-късно предава сигнали през личната му нервна система към ръцете, ръцете и пръстите му, с цел да възвърне придвижването.

Лечението, композиция от интерфейс мозък-компютър и гръбначен имплант, преди този момент е разрешило на пациент с параплегия да върви още веднъж. Новината за този пробив бе оповестен в научното списание Nature през май.

Но в този момент е първият път, когато гръбначният имплант се употребява за „ функционалност на горните крака “, сподели в сряда холандската компания Onward, която стои зад научното изпитание.

„ Подвижността на ръката е по-сложна “, сподели пред Агенция Франс Прес хирургът Джоселин Блок, която е направила процедурите по имплантиране. Въпреки че ходенето идва със своите провокации, изключително салдото, " мускулатурата на ръката е много добра, с доста разнообразни дребни мускули, задействани по едно и също време за избрани придвижвания ", сподели тя.

Пациентът, който желае да остане неизвестен, е 46-годишен и е изгубил опцията да употребява ръцете си след рухване.

Две интервенции му бяха осъществени предишния месец в университетската болница в Лозана в Швейцария. Първата включваше унищожаване на малко парче черепна кост и слагане на негово място на мозъчен имплант, който е създаден от френската група CEA-Clinatec и е с диаметър няколко сантиметра.

При втория хирурзите сложиха стимулатор с размерите на кредитна карта, създаден от Onward, в корема на пациента и го свързаха посредством електроди към горната част на гръбначния му дирек. Интерфейсът мозък-компютър (BCI) записва мозъчни сигнали и ги декодира благодарение на изкуствен интелект, с цел да осмисли желанията на пациента, действайки като „ дигитален мост “, с цел да изпрати тези указания към стимулатора на гръбначния мозък.

„ Засега върви добре “, сподели Блок, която е съоснователка на Onward и е консултантка на компанията. „ В положение сме да записваме мозъчната интензивност и знаем, че стимулацията работи. Но е прекомерно рано да се приказва за това какъв прогрес е постигнал ", споделя тя
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР