Парализата на испанския футбол създава много въпроси за сезон 2019/20.

...
Парализата на испанския футбол създава много въпроси за сезон 2019/20.
Коментари Харесай

Барселона ще претендира за титлата, ако Ла Лига не приключи

Парализата на испанския футбол основава доста въпроси за сезон 2019/20. Не е ясно какъв брой време шампионата ще бъде замразено поради опасността от ковид, по кое време и по какъв метод ще завърши и дали въобще ще завърши. Каталунският вестник Sport вади на днешната си първа страница причини Барселона да вдигне купата, ако шампионатът не бъде завършен.

" Барса ше претендира за купата, в случай че Лигата не приключи ", е заглавието на каталунското издание. Според вестника съществува опция шампионатът да не бъде приключен 11 кръга преди формалния край. " При този сюжет Барса ще изиска пред властимащите органи да бъде разгласен за първенец ", твърди Diario Sport.

 Изданието показва няколко аргумента. Сред първите е, че са се изиграли над 70 % от кръговете - 27 от 38 по стратегия. От " Камп Ноу " ще бележит и че с изключение на водач във краткотрайното класиране, са и зимен първенец. При преполовяването на шампионата Барселона е лидер с 40 точки, колкото има и Реал Мадрид. Тогава директният им мач приключи 0:0 и се насочва взор към головата разлика, когато по това време е била в интерес на каталунците.

Не съществува различен подобен казус в историята на Ла Лига. Единственото прекъсване на шампионата е сред 1936 и 1939 година заради Гражданста война в Испания. Регламентът на Кралската испанска футболна федерация не планува какво би се случило при сходно на актуалните условия. Имайки поради влошените връзки сред Кралската испанска футболна федерация и Ла Лига, би трябвало да кажем, че президентът на федерацията Луис Рубиалес може да вземе решението. Ла Лига 27 кръг, събота 7 март  Барселона 1:0краен резулат  Реал Сосиедад
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР