Паралелно започва и изработването на техническа спецификация за планираната реставрация

...
Паралелно започва и изработването на техническа спецификация за планираната реставрация
Коментари Харесай

Местят под охрана демонтираните фигури от Паметника на Съветската армия

Паралелно стартира и изработването на техническа спецификация за плануваната реституция на фигурите.

" Действията са в осъществяване на уговорката на регионалната администрация да опазва държавното имущество с грижата на добър собственик ", разясняват от регионалната администрация, чиито дейности провокираха бурни и  разнопосочни пристрастености в последните седмици.

След две разпоредби на Административния съд - София-град регионалният шеф Вяра Тодева е наредила прекъсване на дейностите по демонтажа още на 19 декември, а самите разпоредби са обжалвани в период.

За запазване на демонтираните бронзови фигури на площадката за предпазване е подписан контракт с Общинската охранителна компания " Егида - София " ЕАД.

Техническата спецификация за плануваната реституция ще извърши " Марковстудио " ООД, съгласно контракт от 22 декември 2023 година

Областната администрация на София продължава да осведоми обществеността за всички действия, свързани с демонтажа и реставрацията на фигурите от монумента, като съблюдава прецизно закона и своите пълномощия и разгласява съответните документи, заявявят от офиса на Вяра Тодева, която от няколко дни е с защита, като претекст за нея са точно ескалиралите пристрастености към демонтажа на ПСА.

" Областната администрация на София продължава да извършва своя ангажимент да реставрира фигурите от мемориалния комплекс, макар неоснователните и манипулативни изказвания на трети страни, които очевидно работят срещу публичния интерес ", декларират още оттова.

, парчетата от монумента ще бъдат складиран в регион Панчарево, село Лозен, в местността Джуджин азмак. Това стана ясно от оповестен в средата на декември проект за деяние.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР